dobroge.tv

Live

Directorul ITM Constanța, despre incendiul de la Petromidia: „E foarte probabil să facem și o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea: Care a fost cauza evenimentului?”

22 iunie 2023
Publicitate

Sunt mai multe anchete la Rafinăria de la Năvodari după explozia de ieri urmată de un incendiu. ITM, Procuratura şi Pompierii fac investigaţii separate, să afle cine şi unde a greşit. Astăzi muncitorii au depresurizat instalaţia de cracare, iar motorină rămasă în ţevile avariate, s-a scurs în exterior. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a trimis un laborator de substanţe periculoase în rafinărie şi personal specializat care monitorizează lucrările.

Putea să fie o tragedie de proporţii, spun primele concluzii din anchetele care se desfăşoară la Rafinărie. Experţii urmează să stabilească dacă a fost un management defectuos al zonei de lucru sau dacă cineva a greşit undeva, la un moment dat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă are inspectori în rafinărie pentru audierea muncitorilor care au fugit ieri din calea exploziei.

„Evenimentul produs la Midia ieri intră în categoria incidentelor periculoase, a fost avariată o instalație. În situația aceasta se va face o anchetă, se va face un dosar de cercetare, deja este un inspector desemnat în sensul acesta. E foarte probabil să facem și o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea ‹‹Care a fost cauza evenimentului?›› și pe cale de consecință, după expertiză vor fi trase concluzii, vor fi stabilite măsuri și dacă este cazul de responsabilități ale unor persoane, vor fi luate măsuri în acest sens. Orice fel de eveniment poate să fie o tragedie, mai mare sau mai mică, dar o tragedie. Putea să fie o tragedie, puteau să fie și persoane, bine că nu sunt. Investigăm, astfel încât situații similare să nu se mai producă”, a declarat Marian Becheanu, director ITM Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233