dobroge.tv

Live

Rompetrol a anunţat o analiză internă în urma incendiului de la Petromidia: „Impactul asupra activităților de producție ale rafinariei este unul redus”

22 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Rompetrol a anunţat o analiză internă în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia şi a transmis că rafinăria continuă să funcţioneze, iar celelalte instalaţii aflate în fluxul tehnologic sunt securizate.

În urma incidentului survenit ieri la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), Rompetrol Rafinare a demarat o analiză internă, pentru evaluarea situaţiei operaţionale. Din primele estimări, impactul asupra activităţilor de producţie ale rafinariei este unul redus. Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic fiind securizate”, a transmis Rompetrol printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugată că instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi.

Instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi. În funcţie de evaluările interne, compania va adapta reţetele specifice de rafinare, pentru funcţionarea la capacitatea optimă a unităţilor de producţie.

Rompetrol Rafinare va continua să asigure produsele necesare pe piaţa din România.

După ce incendiul a fost stins în siguranţă, conform planurilor de intervenţie în astfel de situaţii, echipele locale şi autorităţile publice au realizat, în mod activ, măsuri de precauţie pentru a preveni orice reaprindere, inclusiv manevre de răcire a instalaţiei”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în miercuri după amiază la Rafinăria Petromidia, în urma unei explozii. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei -- detalii aici: UPDATE. Explozie urmată de un incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu - un pompier a fost rănit în timpul intervenției. GALERIE FOTO/VIDEO

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233