dobroge.tv

Live

INCENDIU PETROMIDIA. Imagini cu pompierii care au luptat ''pentru ca noi toți să fim în siguranță'' - ''au luptat ore în şir cu flăcările, într-o căldură greu de suportat...''

INCENDIU PETROMIDIA. Imagini cu pompierii care au luptat ''pentru ca noi toți să fim în siguranță'' - ''au luptat ore în şir cu flăcările, într-o căldură greu de suportat...''
22 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Peste 150 de pompieri din mai multe judeţe au intervenit, ieri, pentru a stinge incendiul izbucnit la Rafinăria Petromidia. După lichidarea incendiului, o autospecială a ISU Dobrogea a rămas pentru supraveghere, alături de operatorul privat.

Explozie urmată de un incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu - un pompier a fost rănit în timpul intervenției. GALERIE FOTO/VIDEO

”La alarmă, ştii când pleci, nu şi când te-ntorci! Astăzi (nr: miercuri, 21 iunie), în condiţii extreme, peste 150 de pompieri salvatori au intervenit la stingerea incendiului de la Rafinăria Petromidia. Unii erau din Constanţa, alţii din Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea. Au luptat ore în şir cu flăcările, într-o căldură greu de suportat şi într-o atmosferă care, oricând, ar fi putut degenera într-o adevărată tragedie, din cauza pericolului de explozie”, a arătat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

INCENDIUL DE LA PETROMIDIA. Un pompier a fost rănit în urma intervenției: a fost transportat la spital

Pompierii s-au concentrat pe identificarea potenţialilor răniţi, a persoanelor posibil surprinse de flăcări, însă angajaţii operatorului reuşiseră să se evacueze, înainte ca pericolul sa îi surprindă în obiectivul afectat.

Potrivit ISU Constanţa, incendiul a fost lichidat, iar echipajele s-au retras, pentru supraveghere rămânând o autospecială cu apă şi spumă de la Fripis pe o latură, iar pe cealaltă - operatorul privat.

Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la Rafinăria Petromidia

ISU Dobrogea a anunţat, miercuri după-amiază, un incendiu la Rafinăria Petromidia, la instalaţia de distilare a motorinei. Iniţial, peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Pentru locuitorii din Năvodari a fost trimis un mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum, iar verificările făcute de echipajul CBRN la faţa locului nu au arătat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populaţia. Un pompieri a fost rănit la un picior în timpul intervenţiei, fiind transportat la spital.

"Ei sunt câțiva dintre cei peste 100 colegi care, astăzi (nr:miercuri, 21 iunie), au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță! Câțiva dintre ei, deși era ziua lor liberă, și-au lăsat acasă soțiile, copiii, părinții și au venit în sprijin.

Respect pentru ei și felicitări pentru modul profesionist în care își fac meseria!

Mulțumim și inspectoratelor sosite în sprijin: ISU București-Ilfov, ISU Tulcea, ISU Ialomița și ISU Călărași.

Mulțumim pentru sprijinul acordat și colegilor polițiști și jandarmi!

Împreună suntem MAI puternici!", a postat ISU Constanţa pe pagina de Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233