dobroge.tv

Live

INCENDIUL DE LA PETROMIDIA. ISU Dobrogea: „S-au efectuat măsurători la fața locului și nu au fost identificate măsuri peste limita normală, care ar putea pune în pericol populația”

INCENDIUL DE LA PETROMIDIA. ISU Dobrogea: „S-au efectuat măsurători la fața locului și nu au fost identificate măsuri peste limita normală, care ar putea pune în pericol populația”
21 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanții ISU Dobrogea au transmis că un echipaj CBRN a efectuat măsurători la Petromidia, nefiind identificare măsuri peste limita normală, care ar putea pune în pericol populația.

„În jurul orei 15.00, prin apel la numărul unic de urgență 112, am fost solicitați să intervenim la Rafinăria Petromidia pentru lichidarea unui incendiu. În aceste momente intervin peste 70 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea la fața locului. Din fericire, până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informații că au fost trei angajați pe instalația de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia.

Intervenim momentan cu nouă autospeciale de stingere, cu o autospecială de transport victime multiple, un echipaj CBRN, cinci ambulanțe SMURD, opt ambulanțe SAJ și două autoscări, plus echipajele de pompieri din cadrul Rafinăriei. Totodată, din ordinul inspectorului general de la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost dispuse că măsuri suplimentare să ne vină în ajutor alte nouă autospeciale de stingere de la județele București-Ilfov, Tulcea, Călărași și Ialomița. Doresc să fac precizarea că de la București-Ilfov vom avea în sprijin și patru roboți de stingere care au intrat recent în dotarea Inspectoratului.

Totodată, în jurul orei 15.44 a fost emis un mesaj Ro-Alert pe raza localității Năvodari din cauza degajărilor mari de fum care se manifestau. Totodată, echipajul CBRN a efectuat măsurători la fața locului iar, până la această oră, nu au fost identificate măsuri peste limita normală, care ar putea pune în pericol populația.

Din primele informații pe care le avem, se pare că incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat, în aceste momente, intervenția este una foarte dificilă din cauza locației care este una foarte periculoasă. Colegii mei se focalizează pe localizarea și lichidarea incendiului, după ce au fost făcute căutări de victime.”, a declarat Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în această după amiază la Rafinăria Petromidia, în urma unei explozii. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei. La fața locului intervin zeci de pompieri -- detalii aici: UPDATE. Explozie urmată de un incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. GALERIE FOTO/VIDEO

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233