dobroge.tv

Live

Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la Rafinăria Petromidia

Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la Rafinăria Petromidia
21 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

La misiunea de stingere a incendiului de la Rafinăria Petromidia a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov.

Potrivit IGSU, acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative in misiuni complexe.

Info background:

Autospecialele au in componență 4 roboți ( 2 cu motoare electrice și 2 cu motoare termice) și sunt destinate intervenției rapide în cazul incendiilor de mari proporții înregistrate la obiective și platforme industriale, fixe și mobile, precum și în zone comerciale (cu potențial de explozie), în spații închise sau deschise (contaminate chimic, biologic și nuclear), cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

De asemenea, roboții pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului și a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acțiune, transport echipamente și persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor și transmiterea informațiilor despre acesta către un monitor, colectarea și transmiterea imaginilor foto și video atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, detecție chimică și nucleară, precum și eliberarea căilor de acces prin spargere/împingere, tractare/remorcare.

Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în această după amiază la Rafinăria Petromidia, în urma unei explozii. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei. La fața locului intervin zeci de pompieri -- detalii aici: UPDATE. Explozie urmată de un incendiu puternic la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. GALERIE FOTO/VIDEO


Sursă foto: igsu.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233