dobroge.tv

Live

JUDEŢUL CONSTANŢA. Medic de familie, trimis în judecată pentru ''vaccinare la chiuvetă''. Pentru 600 de lei, persoanele primeau certificatul de vaccinare împotriva Covid

JUDEŢUL CONSTANŢA.  Medic de familie, trimis în judecată pentru ''vaccinare la chiuvetă''. Pentru 600 de lei, persoanele primeau certificatul de vaccinare împotriva Covid
20 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un medic de familie din comuna Corbu a fost trimis în judecată de procurorii constănţeni după ce a primit bani pentru a emite certificate de vaccinare împotriva Covid deşi vaccinul nu fusese administraţie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis marţi, printr-un comunicat, că procurorii l-au trimis în judecată pe Ioan Daniel Radu, medic de familie în comuna Corbu, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals informatic şi două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit comunicaztului, probatoriul administrat în cauză a relevat că, inculpatul Radu Daniel Ioan în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 28.02.2022, i-a solicitat şi chiar a primit suma de 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a şi predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăţie, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anticovid datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a precizat că la data de 11 aprilie 2022 a solicitat şi a primit de la o persoană suma de 600 de lei tot pentru emiterea unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie realizat. O altă persoană cercetată în acest dosar a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit Parchetului, în legătură cu aceeaşi cauză inculpatul N. E., persoană fără calităţi speciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals informatic şi o infracţiune de trafic de influenţă. În concret, inculpatul N.E., în perioada 11-12.04.2022, prevalându-se de influenţa pe care o avea asupra medicului de familie Radu Ioan Daniel, i-a solicitat unei persoane fizice fără calităţi speciale şi a primit de la aceasta suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Radu Ioan Daniel în scopul obţinerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, l-a determinat pe medicul Radu Ioan Daniel să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anticovid.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233