dobroge.tv

Live

S-a încheiat programul „Litoralul pentru Toți”: cât vor scoate din buzunar turiștii care vor să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc, în următoarea perioadă

19 iunie 2023
Publicitate

Sunt ultimele zile cu prețuri mici la mare: programul „Litoralul pentru Toți” se termină în acest weekend iar hotelierii cresc tarifele cazării. Copiii iau vacanță, vara e în toi iar prețurile vor crește cu 20%. De pildă, la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 150 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, cât este acum.

Vara e în toi iar sezonul estival își intră în drepturi cu aglomerația aferentă, mai ales că familiile cu copii abia așteptau vacanța, să plece la mare. Hotelierii știu că e rost de profituri bune și ridică prețurile peste tot. Unii le-au ridicat deja de la 15 iunie, pentru că intenționează să le mărească și mai mult în luna iulie.

„Tarifele față de perioada anterioară au crescut cu 20% și urmează încă o creștere începând cu 1 iulie cu aproximativ 10-12% față de ce avem acum. Până în 15 iunie camera dublă a fost 450 de lei pe noapte cu mic dejun inclus. Începând cu data de 15, tarifele s-au modificat la 550 de lei pe noapte cu mic dejun pentru două persoane”, a declarat Iolanda Nanu, manager hotel 4 stele.

La hotelurile de patru stele sunt tarife între 200 și 500 de lei, iar în Eforie Nord, Costinești și Neptun-Olimp prețurile sunt cuprinse între 140 și 395 de lei pentru o noapte de cazare. Tarifele încep să cresc în fiecare an după 15 iunie.

Mamaia

  • 152 lei / camera / noapte 2* fără masă
  • 160 lei / camera / noapte 3* fără masă
  • 202 lei / camera / noapte 4* cu mic dejun

Eforie Nord

  • 114 lei / camera / noapte 2* fără masă
  • 137 lei / camera / noapte 3* fără masă
  • 283 lei / camera / noapte 4* cu mic dejun

Costinești

  • 135 lei / camera / noapte 2* fără masă
  • 146 lei / camera / noapte 3* fără masă
  • 281 lei / camera / noapte 4* cu mic dejun

Neptun - Olimp

  • 109 lei / camera / noapte 2* fără masă
  • 180 lei / camera / noapte 3* cu mic dejun
  • 395 lei / camera / noapte 4* cu mic dejun

Nu la fel se întâmplă cu șezlongurile, mâncarea și băuturile din barurile de pe plaje. Acestea se vor scumpi abia peste o lună.

„Noi vom menține prețurile la șezlong la fel până atunci. 30 de lei - nu se va mări. După 25 iulie o să fie 35 de lei”, a declarat Răzvan Chițan, administrator plajă.

„Vom păstra aceleași tarife. Ciorbița e 20 de lei, felul doi, ceva la grătar - un piept de pui, o ceafă de porc și desert, de asemenea. În 50 de lei, mare parte ne încadrăm să mâncăm”, a declarat Cristina Croitoru, manager autoservire.

„Berile la draft sunt între 7 și 12 lei și cele îmbuteliate între 7 lei și 13. Nu mărim prețurile”, spune Miruna, barman.

Turiștii simt aceste creșteri de preț și mulți aleg să vină la mare, în capetele de sezon când o vacanță costă mai puțin față de luna iulie sau august.

Reporter: Patru zile în total, cât costă, acum să vii la mare?

Turist: 700 de lei. E bine că am prins acum și-am prins cât de cât prețurile ok.

Reporter: Cât este cazare?

Turist: 170 și ceva.

***

Reporter: Trei zile la mare cât costă acum?

Turistă: Cazarea undeva la 1.200 de lei...

Reporter: Trei nopți?

Turistă: Da.

Reporter: Mai punem cheltuieli?

Turistă: Cu siguranță - 500 de euro, cel puțin.

Pentru următoarele zile, meteorologii au anunțat temperaturi ridicate, însă este posibil să plouă. Și apa mării va fi numai bună de o bălăceală. În unele stațiuni aceasta are 23 de grade.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233