dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Zeci de animale au murit într-un incendiu provocat de un trăsnet. O magazie şi o casă au luat foc de la un scurtcircuit

CONSTANŢA. Zeci de animale au murit într-un incendiu provocat de un trăsnet. O magazie şi o casă au luat foc de la un scurtcircuit
19 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 123 misiuni, cele mai multe din ele – 92, fiind pentru acordarea primului ajutor medical.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Din acestea, 7 au fost incendii de vegetație uscată și miriște, în urma cărora au fost afectate peste 20 hectare de teren.

În ultimele 24 ore, pompierii militari constănțeni au intervenit și în cazul a 4 accidente rutiere soldate cu 8 victime. Toate cele opt persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului ulterior fiind transportate la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 13 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Zeci de animale aflate într-un grajd au murit într-un incendiu provocat de un trăsnet

Zeci de animale au murit într-un incendiu produs duminică după amiază, la un grajd din judeţul Constanţa. Pompierii au precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un trăsnet.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină în localitatea Siliştea, acolo unde un grajd de animale a luat foc. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi o cisternă, pompierii reuşind să stingă focul. În urma incendiului grajdul, care avea o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, a ars în totalitate. În interior au fost găsite cincizeci de animale moarte, este vorba de patruzeci de porci şi zece oi. ISU a precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un trăsnet.

Alte două incendii provocate de un scurtcircuit

În cursul dimineții de luni, 19 iunie, în jurul orei 03:00, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o magazie din localitatea Mihail Kogălniceanu. Au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoplatforma, o ambulanță SMURD tip B2 și o autocisternă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la magazie, iar flăcările se extinseseră și la acoperișul locuinței. Încendiul a fost lichidat după două ore, cauza probabilă fiind scurt circuit electric.

În jurul orei 05:00, în această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui alt incendiu ce se manifesta la o locuință din localitatea Lazu. Au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2. Șapte persoane s-au autoevacuat din casă – doi adulți și cinci copii, toți primind îngrijrii medicale de la echipajul SMURD B2, refuzând ulterior transportul la spital. A ars bucătăria pe o suprafață de 40 mp, iar locuința a fost afectată de fum pe o suprafață de 260 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurt circuit electric.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233