dobroge.tv

Live

Exerciţiu de amploare în Tulcea. Potrivit scenariului, pompierii au fost chemaţi să salveze mai multe persoane rănite după un cutremur de 5,5 pe scara Richter

Exerciţiu de amploare în Tulcea. Potrivit scenariului, pompierii au fost chemaţi să salveze mai multe persoane rănite după un cutremur de 5,5 pe scara Richter
15 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de salvatori au participat la un exerciţiu de amploare ce a avut loc în Tulcea. Potrivit scenariului, la ora 10:00 în această dimineață s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 5,5 pe scara Richter cu epicentrul în municipiul Tulcea.

Conform planului de intervenție în asemenea situații, mai multe echipaje de din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au plecat în recunoaștere pe teren pentru a detecta eventualele pagube ori victime.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, ajunge în zona industrială din estul municipiului unde este alarmat de un angajat panicat că mai multe persoane sunt dispărute, iar acestea, la momentul producerii cutremurului se aflau în halele fabricii.

Imediat, este anunțat dispeceratul ISU Tulcea care, la ordinul inspectorului șef activează Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului sunt dislocate forțe și mijloace de intervenție specifice din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, Stația de Pompieri Babadag și sunt alertate și alte structuri ale MAI, precum Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locală, Serviciul Județean de Ambulanță, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Tulcea unde este activat Planul Alb care prevede alertarea medicilor și asistentelor din turele libere, dar și alte structuri ale statului care au atribuții în astfel de situații precum Inspectoratul de Stat în Construcții, compania de electricitate și Crucea Roșie Română filiala Tulcea.

Scenariul exercițiului a fost unul complex, care a avut incluse mai multe elemente de intervenție și cu un număr mare de victime ce au fost identificate de către echipajele de căutare și salvare și care au fost extrase în siguranță și predate echipajelor medicale pentru triere și îngrijiri medicale în zona special creată de pompieri la fața locului denumită și Punctul Medical Avansat.

De asemenea, în astfel de situații, la nivelul ISU Tulcea a fost activată și gruparea operativă care s-a deplasat la fața locului și s-a constituit și un Punct Operativ Avansat. Din gruparea operativă fac parte militari din cadrul structurilor suport ale inspectoratului.

Exercițiul a avut și elemente surpriză pe toată desfășurarea acestuia pentru a monitoriza și evalua capacitatea de adaptabilitate la noi situații și aplicarea procedurilor și protocoalelor în vigoare în funcție de situație.

De exemplu, au fost victime de existența cărora nu se cunoștea inițial, incendii produse în hale cu persoane posibil surprinse în interior și intoxicate cu fum dar și descoperirea unui element de muniție neexplodat în zona afectată de cutremur care punea în pericol siguranța salvatorilor și a victimelor.

Pompierii militari au avut încă o dată ocazia de a lucra cu toată tehnica din dotare, inclusiv cu camerele de termoviziune folosite pentru căutarea persoanelor în medii ostile vieții și cu vizibilitate zero, salvarea persoanelor la înălțime folosind autoscara, echipamente specifice pentru descarcerare și deblocare a căilor de acces.

"Astfel de exerciții sunt importante pentru pregătirea pompierilor militari, atât pentru cei care intervin direct și nu de puține ori își riscă viața pentru salvarea semenilor, dar și pentru structurile suport care sprijină aceste intervenții cu logistică, organizare, coordonare și nu numai. Mulțumim pentru participare tuturor forțelor implicate și voluntarilor ISU pentru participarea și implicarea de care au dat dovadă ca victime, jucători de roluri ce și-au luat foarte în serios atribuțiile făcând ca exercițiul să se apropie de realitate dar și administratorilor care ne-au pus la dispoziție locația", transmite ISU Tulcea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233