dobroge.tv

Live

Lotul ISU Dobrogea, pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat

Lotul ISU Dobrogea, pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat
14 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a urcat pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat. Acesta a ocupat locul al II-lea la proba de descarcerare din vehicule și locul al III-lea la proba de acordare a primului ajutor calificat.

Deși, de această dată au acționat conform unor scenarii, salvatorii constănțeni se confruntă permanent cu astfel de situații, reale, în care fiecare minut contează.

Stăpânirea de sine, pregătirea continuă și reacția imediată sunt calități pe care le stăpânesc foarte bine și care îi ajută să gestioneze diferite situații de urgență cu care se întâlnesc în activitatea profesională.

Scenariile probelor au fost elaborate de un colectiv de specialiști, în care au fost cooptați și medici din cadrul UPU-SMURD.

În prima etapă a probei, fiecare echipă a evoluat în cadrul unui scenariu în care a existat o singură victimă, iar în cea de-a doua etapă s-a aplicat un scenariu cu două victime.

Aceste competiții au un rol important pentru îmbunătățirea capacității de reacție și intervenție a pompierilor, testarea experienței, spiritul de echipă, coordonarea, dar și identificarea și schimbul de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime.

La proba de descarcerare din vehicule clasamentul a fost următorul: locul I- ISU București Ilfov, locul II –ISU Constanța, locul III- ISU Buzău. La proba de acordare a primului ajutor calificat: locul I-ISU București Ilfov, locul II-ISU Buzău, locul III –ISU Constanța.

Lotul a fost condus de maior Sisea Viorel, iar membrii echipajului au fost: plt.adj Coman Daniel, plt.maj. Andrei Dumitru, plt adj. Caraveteanu Marian, plt.maj. Buțirchi George, sg.maj. Mitrea Simona, sg.maj. Stoian Iordan. sg.maj. Neacșu Ionut Gabriel, plt.maj .Burcin Cristian, plt.Amătioae Crina Camelia, plt.maj.Aldea Radu.

"Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute și mult succes!", transmite ISU Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233