dobroge.tv

Live

Fregata „Regele Ferdinand” a realizat peste 100 de verificări ale navelor comerciale în cadrul misiunii din Marea Mediterană

07 iunie 2023
Publicitate

Peste 100 de interogări ale navelor comerciale în Marea Mediterană. Fregata „Regele Ferdinand” participă zilele acestea la misiuni de monitorizare a traficului naval. Exercițiile au drept scop îmbunătățirea sistemului de securitate din bazinul mediteranean. Marinarii militari se vor întoarce acasă duminică.

Fregata „Regele Ferdinand” se află în Marea Mediterană ca parte a grupării navale a operației desfășurate sub egida Uniunii Europene, EUNAVFOR MED IRINI. Nava are ca misiune principală impunerea embargoului împotriva armelor pentru Libia.

„Navele suspecte se verifică de către echipa de boarding pentru a efectua controale și verificări asupra mărfurilor transportate și pentru a informa comandanții despre operația IRINI”, a declarat căpitan cdor. Codrin Misarăș, comandant secund F221.

Combaterea traficului de persoane și împiedicarea transformării acestuia într-o afacere, precum și prevenirea transportului de petrol ilicit, search and rescue pe mare sunt doar o parte dintre misiunile la care participă fregata.

„Fregata ‹‹Regele Ferdinand›› are în acest moment ambarcat la bord un elicopter cu PUMA navalizat și o grupă de forțe pentru operații speciale. Misiunea noastră principală este de a patrula și a monitoriza traficul naval în zona care ne-a fost repartizată”, a mai declarat căpitan cdor. Codrin Misarăș, comandant secund F221.

Activitățile de zbor cu elicopterele navalizate ambarcate, precum și cele de inserție a grupelor de forțe pentru operații speciale, au fost executate atât cu sprijinul aparatelor de zbor, cât și cu cel al ambarcațiunilor rapide de la bord.

„Am executat cu succes primele misiuni de supraveghere și cercetare în cadrul operației, cât și primele apuntări pe o navă parteneră din cadrul grupării navale EUNAVFOR MED IRINI”, a declarat lt. Vasile Ciceu, pilot.

Principala mea activitate în cadrul operației EUNAVFOR MED IRINI este de furniza autorizări tuturor aeronavelor pe care le am sub control, în funcție de situația aeriană de la momentul respectiv și de a sprijini echipajele acestora cu toate informațiilor necesare îndeplinirii cu succes și în deplină siguranță a misiunilor de zbor încredințate”, a declarat lt. Petrișor Rusu, controlor de trafic aerian.

„Executarea tragerii cu cele două mitraliere care echipează elicopterul PUMA Naval și anume instalația mitralieră dillon, calibru 7,62 mm și instalația mitralieră DSKM calibru 12,7 mm”, a declarat sublt. Ana Prianu, inginer de armament de aviație și sisteme de salvare.

„Am executat și misiuni de foc cu elicopterul PUMA Naval din cabina cargo a acestuia pentru perfecționarea deprinderilor piloților și a trăgătorilor aerieni chiar fiind unii dintre ei mai tineri”, a declarat căpitan cdor. Mircea Piticar, comandant Serviciul de luptă 5 Aviație.

Un alt exercițiu a vizat reaprovizionare cu combustibil pe mare.

Nava a făcut mai multe escale în porturile din Sicilia și Creta. În portul Suada fregata a executat peste 100 de interogări ale navelor comerciale și au fost desfășurate, prin sondaj, vizite ale echipei de verificare, la bordul unor nave comerciale. Fregata „Regele Ferdinand” urmează să revină în țară la sfârșitul săptămânii viitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233