dobroge.tv

Live

Polițiștii au protest astăzi la Camera Deputaților: sindicaliștii cer eliminarea pensiilor militare din PNRR

07 iunie 2023
Publicitate

Și polițiștii au protest astăzi la Camera Deputaților. Sindicaliștii cer eliminarea pensiilor militare din Planul Național de Redresare și Reziliență. Oamenii spun că înscrierea lor în PNRR ar duce la reducerea lor. Mai mult, au subliniat că acestea nu sunt pensii speciale. Redăm în cele ce urmează comunicatul SNPPC:

Săptămâna trecuta FSNPPC a anunțat un calendar de proteste care debutau cu pichetări ale sediilor MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București. În urma comunicatului care anunța declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu ministrul Lucian Bode, care a prezentat o ofertă a Guvernului legata de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape :

  1. de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 (ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 lei net/lună) și
  2. la prima rectificare bugetară calcularea sporurilor la salariul de funcție aflat în plata pe grilă (o creștere în medie cu 370 lei /net/lună).

În contrapartidă am solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de funcție aflat în plată începând cu 01.08.2023.

Astăzi ceea ce ministrul Lucian Bode s-a angajat la negocierile de săptămâna trecută, a fost confirmat de primul ministru Ciucă si de ministrul Muncii, Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru întreaga familie ocupaționala Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, începând cu 01 06 2023 (restanța încasată se va resimți la plata salariului din 14 iulie 2023).

Având în vedere că se preconizează aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților (intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare: scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 așa cum a fost votată și promulgată

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233