dobroge.tv

Live

Exercițiu de evacuare medicală, la Mihail Kogălniceanu: zeci de medici militari specializați în operațiuni aeriene de evacuare a răniților se antrenează cu militarii români

06 iunie 2023
Publicitate

Armata americană a trimis la Mihail Kogălniceanu trupele medicale care scot răniții din teatrele de război și-i evacuează spre spitale militare de campanie. Sunt zeci de medici militari specializați în operațiuni aeriene de evacuare a răniților și terapie intensivă, chirurgi, ortopezi și urgentiști. Se antrenează cu militarii români și specialiști din Turcia, în diferite scenarii care presupun trimiterea răniților în orașe-spital de pe tot cuprinsul Europei.

Puternicele avioane de transport Hercules pe care le utilizează armata americană au aterizat marți la Mihail Kogălniceanu. Fac parte din Escadrila de Evacuare Aeromedicală și se ocupă nu doar de transportul și îngrijirea pacienților ci și de stabilirea destinației și a spitalelor care-i primesc pe soldații răniți.

„Acesta este rolul nostru într-un exercițiu la scară mai mare. Facem asta tot timpul, dar la scară mai mică. Dacă răniții pot fi stabilizați aici, o facem însă, poate dura câteva zile. Dacă ceva trebuie să se miște destul de repede, putem muta pacienții în decurs de 12 până la 24 de ore. Putem face legături aeriene și să ducem victimele în Statele Unite, dacă e nevoie”, a declarat mj. Stephen Kennedy, Chief Aeromedical Evacuation Control Branh.

Planurile pe timp de luptă prevăd ca cei mai grav răniți să fie transportați în Germania, iar cei care necesită intervenții complicate și de lungă durată să fie transportați peste ocean, în Statele Unite. Însă, specialiștii americani pot ridica rapid și spitale de campanie, la sol, în imediata apropiere a teatrelor de luptă. Medicii Escadrilei de Evacuare Medicală decid cine și unde merge. Ei fac triajul răniților la fața locului și cheamă de la bazele aeriene oricâte avioane de transport și intervenție este nevoie.

„În orice caz, când vine vorba de război, într-o luptă ne uităm la leziuni provocate de explozie, leziuni ale scheletului muscular, unele leziuni psihice, arsuri, oase rupte - aceste lucruri pe care încercăm să le practicăm în exerciții”, a declarat col. Vanessa Moses, 86th Aeromedical Evacuation Squadron commander.

Zilele acestea americanii se antrenează cu militarii noștri în diferite exerciții de război ce presupun îngrijirea răniților grav care vin din teatrele de operațiuni. Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” găzduiește mai multe aterizări și decolări decât de obicei, iar acest gen de exerciții sporesc capacitatea de cooperare între armatele aliate, în caz real de luptă.

„Când un pacient trebuie transportat, pe noi ne cheamă și noi stabilim în funcție de nevoi de câte avioane este nevoie, câte echipe medicale trebuie, câte echipe de Terapie Intensivă trimitem - trimitem orice, în funcție de nevoi. Ne mișcăm atât de repede, în funcție de rănile pacienților”, a declarat lt. col. Troy Hancock, Theater Validating Flight Surgeon.

Exercițiile de zilele acestea asigură că forțele americane, forțele participante ale NATO și forțele partenere sunt antrenate să opereze împreună și gata să răspundă oricărei amenințări din orice direcție. Este un pas important pentru a asigura o capacitate de spitalizare pregătită oricând și gata de transport în sprijinul Armatei Statelor Unite în Europa, Africa și spațiul NATO.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233