dobroge.tv

Live

Continuă „Saber Guardian 23”, cel mai mare exercițiu militar NATO din România: conform scenariului, militarii au fost nevoiți să salveze un teritoriu capturat de inamici

06 iunie 2023
Publicitate

Cel mai mare exercițiu militar NATO din România a continuat și astăzi. 10.000 de militari români și străini se antrenează zilele acestea în mai multe poligoane și facilități militare. Instructajul s-a desfășurat în comuna ialomițeană Bordușani, iar scenariul a fost unul clar: militarii au fost nevoiți să salveze un teritoriu capturat de inamici. Soldații au traversat brațul Borcea, iar 120 de blindate au trecut Dunărea.

Un teritoriu de pe celălalt mal al Dunării a fost capturat de inamici. Militarii români și străini au plecat pentru eliberarea acestuia pe brațul Borcea. Soldații au forțat trecerea cursului Dunării prin mai multe puncte. În cele din urmă, militarii au ajuns pe celălalt mal.

În sprijin au venit și vedetele fluviale care au asigurat protecția și trecerea forțelor terestre către malul celălalt.

Zona a fost survolată de avioanele și elicopterele de luptă. Printre acestea au fost și aeronavele F16, elicopterele Puma Naval, dar și elicopterul american Black Hawk.

Acesta a fost pe scurt scenariul pe care militarii români și străini s-au antrenat marți. Acesta a avut loc în cadrul exercițiului multinațional „Saber Guardian”. Aproximativ 10.000 de militari din România și din 12 națiuni aliate și partenere, participă la acesta. Exercițiul a avut loc prima dată în 2013, iar de atunci se repeta odată la doi ani. El este inclus în programul de exerciții de antrenament comun, în vedere creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233