dobroge.tv

Live

A început exercițiul militar „Saber Guardian 23”: acesta va avea loc și la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”

05 iunie 2023
Publicitate

Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere, printre care Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Olanda, Polonia, Portugalia și SUA participă până pe 9 iunie la exercițiul „SABER GUARDIAN 23”.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național. Acestea au loc inclusiv la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, precum și la poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

„SABER GUARDIAN 23”, care este un exercițiu multinațional de nivel întrunit este condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” din cadrul Statului Major al Apărării.

Mădălina este sublocotenent și singurul medic român care face parte din personalul spitalului militar tip ROL2 al Statelor Unite ale Americii de la exercițiul Saber Guardian 2023.

„Provin dintr-o familie de militari, tatăl meu a fost pilot de vânătoare pe avionul MiG-21 Lancer și, din păcate, a căzut la datorie în anul 2002. Mama mea a fost asistent medical în cadrul aceleiași unități și cumva, inexplicabil, în momentul în care am primit propunerea de a urma tradiția familiei, am acceptat-o fără să mă gândesc și iată-mă astăzi aici luptând alături de băiețelul meu de patru luni. ‹‹We are NATO! We are stronger together›› (Noi suntem NATO! Suntem mai puternici împreună - n.red.)”, a declarat sublt. Mădălina Săvulescu, medic.

Exercițiul este inclus în programul de exerciții de antrenament comun, în vedere creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233