dobroge.tv

Live

Tanczos Barna, de Ziua Mediului: „Putem fi generația care ajută natura să se însănătoșească”

05 iunie 2023
Publicitate

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător se sărbătorește pe 5 iunie. Această zi reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite. „Beat Plastic Polution” este tema de anul acesta, extrem de relevantă în contextul stabilit de Organizația Națiunile Unite care a lansat în 2021 „Deceniul pentru refacerea ecosistemelor”. Ministrul mediului, apelor și pădurilor a transmis și el un mesaj pe pagina sa de socializare:

Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi față de natură și să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător.

Avem obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala are rolul de a educa, de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei. Educația pentru mediu este o provocare care presupune solidaritate, empatie și responsabilitate. Este un țel pe care merită să ni-l asumăm și să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, în școlile și comunitățile noastre.

Vă felicit pe toți cei care sărbătoriți Ziua Mondială a Mediului prin acțiuni interesante, dar mai ales pe cei pentru care Ziua Mediului este în fiecare zi!

În acest an, Ziua Mondială a Mediului este axată pe soluțiile împotriva poluării cu plastic. Pentru a afla sfaturi utile despre cum puteți contribui fiecare la reducerea poluării cu plastic, vă îndemn să urmăriți campania națională Reciclăm în România.”, a spus ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.


Sursă foto: PS News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233