dobroge.tv

Live

Firmă din Năvodari, amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei

Firmă din Năvodari, amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei
31 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

O firmă din Năvodari a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 50.000 de lei pentru că nu a realizat evaluarea securităţii chimice pentru substanţele produse.

Garda de Mediu a transmis, miercuri, că a fost realizat un control tematic la o societate din Năvodari, cu activitate de producere îngrăşăminte chimice şi comerţ cu produse chimice.

“Obiectivul principal al inspecţiei a fost verificarea conformării cu Regulamentul REACH, prevederi care se aplică producătorilor, importatorilor, utilizatorilor care produc, introduc pe piaţă sau utilizează substanţele ca atare sau în compoziţia amestecurilor ori a articolelor. Au fost verificate fişele cu date de securitate (FDS) pentru substanţele chimice şi amestecurile de substanţe produse de societate, precum şi etichetarea şi ambalarea produselor, constatându-se că fişele cu date de securitate pentru substanţele chimice şi amestecurile de substanţe produse nu conţin scenarii de expunere, obligaţie prevăzută de HG 477/2009 şi Regulamentul (CE) nr.1907/2006 REACH.

Fişa cu date de securitate pentru substanţe chimice trebuie să conţină o serie de informaţii, inclusiv frazele de pericol şi de precauţie, condiţii de manipulare şi depozitare, scenarii de expunere şi trebuie transmisă către utilizatorii produselor, pe lanţul de aprovizionare”, a transmis Garda de Mediu.

Astfel, societatea din Năvodari a fost amendată cu 50.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei legale privind realizarea evaluării securităţii chimice pentru substanţele produse, în cantitate mai mare de 10 tone/an.

Sursă foto: Garda de Mediu Constanţa

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233