dobroge.tv

Live

Campania Red de promovare a nondiscriminării a ajuns la final

13 octombrie 2020
Publicitate

Au învățat ce înseamnă acceptarea de sine și a celor din jur, egalitatea de șanse, toleranța și ajutorul reciproc. Vorbim de 600 de persoane vulnerabile din Hârșova care au participat la proiectul ADMIS, cofinanțat din fonduri europene. Într-un cuvânt, membrii comunității au înțeles cât de important este să nu discriminăm și să-i protejăm pe cei din jur când vine vorba, printre altele, de bullying, în cadrul Campaniei nondiscriminare RED - Respect Egalitate Diversitate, care a ajuns la final.

Campania RED – Respect Egalitate Diversitate face parte din proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova. Campania a început în 2017, iar timp de trei ani au fost derulate acțiuni de combatere a discriminării și promovare a multi-culturalismului.

Campania de promovare a nondiscriminării a ajuns și la alte câteva sute de mii de persoane din Hârșova, dar și din regiunea Constanța, prin campaniile media online și TV derulate în cei aproape trei ani.

Beneficiarii au aflat ce forme poate lua discriminarea, cum îi poate proteja legislația, ce obligații au față de comunitate, dar și cum să-și dezvolte stima de sine și cum să depășească situațiile dificile din viață.

De asemenea, campania a fost și un catalizator al dialogului social în comunitate, prin implicarea actorilor sociali relevanți la nivel local, alături de grupul țintă, pentru a pune accentul pe nevoia de a privi grupurile vulnerabile dintr-o perspectivă nouă: aceea a unor oameni cu drepturi egale, dar cu abilități și potențial care pot fi puse în slujba comunității, în loc să fie discriminați.

Această ştire este posibilă cu finanţare dintr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233