dobroge.tv

Live

Acuzații de poluare în Poarta 6 din Constanța

13 octombrie 2020
Publicitate

De la mirosuri neplăcute, la particule de pulbere neagră care le invadează autoturismele și chiar apartamentele. Cu asta se confruntă constănțenii din Poarta 6. Au făcut sesizări, iar Garda de Mediu monitoriează situația. Se fac controale, iar cei vinovați vor răspunde, sunt promisiunile autorităților.

O bună perioadă de timp, constănțenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 s-au confruntat cu niște mirosuri greu de suportat, în special dimineața. Au intervenit autoritățile și, cel puțin deocamdată, situația pare că s-a rezolvat. Acum, însă, oamenii au altă problemă: o pulbere greu de îndepărtat se așeza peste tot, de la mașini, până la pervazurile geamurile și intră chiar în apartament.

Problema ar fi apărut pentru prima dată la sfârșitul verii. Mai multe societăți care își desfășoară activitatea în Portul Constanța ar fi la baza acestui tip de poluare. La momentul respectiv au intervenit autoritățile de la Garda de Mediu Constanța. Au fost date sancțiuni și s-au impus o serie de reguli ce ar fi trebuit urmate de firmele în cauză.

Este vorba de mai multe societăți care operează mărfuri pulverulente în incinta portului. Pe lângă faptul că au fost și sancționați, le-am pus măsuri să manipuleze mărfurile în perioadele în care condițiile meteo le permit, să asigure zonele de lucru, să lucreze în zonele special amenajate, să umecteze acolo unde este posibil mărfurile”, a declarat Steluța Popescu, comisarul-șef de la Garda de Mediu Constanța.

Problema a apărut din nou, însă. Așa că oamenii au alertat, încă o dată, autoritățile. Ba chiar s-au făcut liste, iar locatarii din zonă au semnat și și-au exprimat nemulțumirile. Cel mai mult, oamenii se tem pentru copii.

Intră și în casă și peste tot. Și pe stradă. E ca un praf, numai că e negru. Și mă gândesc că inhalăm și noi stând în parc cu copiii, ieșind afară”, a declarant o constănțeancă.

Garda de Mediu Constanța monitorizează în prezent situația. O primă concluzie a autorităților arată că societățile nu ar fi respectat normele impuse, fapt pentru care s-a ajuns din nou la acest timp de poluare în cartierul Poarta 6.

Controlul este în derulare, vrem să facem o analiză atentă și amplă a situației, încă nu s-au aplicat sancțiuni”, menționează Steluța Popescu, comisarul-șef de la Garda de Mediu Constanța.

Garda de Mediu a solicitat și intervenția Agenției pentru Protecția Mediului, care trebuie să se ocupe de buletinele de analize. Acestea ar trebui să arate nivelul de poluare din cartier. În funcție de evoluția situației, nu este exclus ca și alte autorități ale statului să intervină, cum ar fi Administrația Portură sau Primăria Constanța, conform oficialilor de la Garda de Mediu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233