dobroge.tv

Live

Controale de amploare la şantierele din Constanţa. Dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani, amendat cu 60.000 de lei

25 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Controalele Gărzii de Mediu Constanța sunt în plină desfășurare la șantierele de construcții din județ. Zilele trecute s-a controlat un șantier din municipiul Constanța, din zona străzii Eliberării, unde se realizează un proiect imobiliar D+P+11Etaje. În incinta organizării de șantier zac pe sol mormane de deșeuri din construcții (pământ, spărtură BCA), amestecate cu deșeuri reciclabile din plastic, carton, lemn, etc. 

Constructorul nu a amenajat spații dotate cu containere pentru colectarea separată a deșeurilor, nu a ținut evidența deșeurilor generate și nu a luat măsuri privind transportul, valorificarea sau eliminarea deșeurilor către societăți autorizate.

Societatea a primit două amenzi în valoare totală de 67.500 lei și o lista de măsuri pentru conformarea cu prevederile legale în vigoare.

Şi dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani a fost amendat cu 60.000 de lei. Aici se realizează un ansamblu de șase imobile cu destinația de locuințe colective, cu regim de înălțime P+8 Etaje. La data verificărilor s-a constatat că nu sunt amenajate spații de depozitare temporară, dotate cu containere pentru colectarea separată a deșeurilor din construcții, acestea fiind aruncate la întâmplare în incinta organizării de șantier.

Conform OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare și pentru facilitarea pregătirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operațiuni de valorificare, producătorii de deșeuri au obligația să colecteze separat deșeurile și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite. Fapta se sancționează cu amendă cuprinsă între 40.000 lei și 60.000 lei pentru persoane juridice.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233