dobroge.tv

Live

Angajații din sistemul sanitar au protestat în fața Ministerului Sănătății: ei amenință că vor intra în grevă generală în luna iunie

23 mai 2023
Publicitate

Angajații din sistemul sanitar, inclusiv cei de la Constanța, au protestat astăzi în fața Ministerului Sănătății. Medicii amenință că vor intra în grevă generală în luna iunie. Oamenii vor, printre altele, creșterea veniturilor, raportarea sporurilor de muncă la salariul de bază pentru personalul auxiliar și plata gărzilor medicilor la salariu de bază. De pildă, acum un medic ia pe ora de gardă 30 sau 40 de lei.

„În primul rând, legea actuală a salarizării este foarte proastă. Nu este dusă până la capăt. Trebuia ca la sfârșitul lunii decembrie 2022 să se aplice în integralitate. Personalul sanitar auxiliar a beneficiat de firimituri în fiecare an, personalul tehnic administrativ de la 1 ianuarie nu a primit absolut nimic. Cred că este o aberație a salarizării. Suntem în situația în care legea trebuia să se aplice în integralitate și Guvernul lucrează la o altă lege și planează o incertitudine foarte mare. În condițiile în care toate s-au scumpit, puterea de cumpărare în mod real a scăzut cu aproape 50%.

Sănătatea și asistența socială sunt singurele sisteme care trebuie să-și finanțeze vouchere de vacanță din bugetele proprii. Ceilalți bugetari primesc, extrem de simplu, de la bugetul de stat. Gândiți-vă, unități care au fondul de salariu care trece de 90% trebuie să plătească vouchere de vacanță. Evident că nu le va acorda.

Sunt probleme și în ceea ce privește normativul de personal și acum se blochează posturile. Există o comunicare destul de deficitară cu guvernanții, există o nemulțumire pentru că nu se recunoaște adevărata valoare a celor care lucrează în sănătate și asistență socială”, a declarat Nicolae Manea, președinte Sindicat SANITAS Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233