dobroge.tv

Live

Durerea unei fiice care nu şi-a putut înmormânta tatăl fără testul COVID-19: ''Este de nerecunoscut, într-o stare avansată de descompunere''

Durerea unei fiice care nu şi-a putut înmormânta tatăl fără testul COVID-19: ''Este de nerecunoscut, într-o stare avansată de descompunere''
13 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Familia unui bărbat care a decedat a trecut prin momente îngrozitoare după ce a aşteptat mai multe zile pentru a-l putea îngropa pe cel drag. Fiica acestuia a povestit, într-o postare pe Facebook, că a așteptat cinci zile pentru a-și putea îngropa tatăl, pe motiv că necropsia nu se poate realiza în lipsa rezultatelor testului COVID-19. De asemenea, momentul întocmirii certificatului de deces a fost amânat pe motivul venirii weekend-ului.

Mai mult, atunci când în sfârşit au primit trupul neînsuflețit al părintelui, acesta se afla în stare avansată de descompunere. Timp de cinci zile, familia a fost pusă pe drumuri, parcurgând zilnic cei 60 de km din satul Poloboc, comuna Rediu, până la Piatra Neamț, pentru a încerca să afle când vor putea ridica trupul.

„Tatăl meu decedat de marţi, 6 octombrie, nici azi, 10 octombrie, nu l-am putut aduce acasă din cauza incompetenţei angajaţilor de acolo! I s-au trimis probe (luate anterior decesului - n.r.) pentru testul de Covid şi urma ca în 2-3 zile să vină rezultatul şi să-l putem lua, dar surpriză, am fost anunţaţi vineri, la ora 13.15, că testul a ieşit negativ, dar doamna doctor nu s-a deranjat să îi facă certificatul constatator al decesului, plecând liniştită în concediu! La ora 13.15, testul fiind negativ, trebuia să i se facă autopsia, dar angajaţii spitalului au intrat în weekend, zicând să venim luni, 12 octombrie, după el că la prima oră o să i se facă autopsia şi o să ni-l dea acasă. Pentru că sâmbătă şi duminică niciun medic legist nu lucrează, a rămas pe luni!“, a povestit Oana Gârbea, pe Facebook.

Femeia susține că în încercarea de a primi trupul tatălui său, a apelat la Poliție, fără rezultat însă. „Mergând cu poliţia la spital, aceleaşi lucruri li s-au spus şi lor, doar că de marţi şi până astăzi (sâmbătă, 10 octombrie - n.r.), el nu a fost băgat la frigider şi se află în stare de descompunere! Poliţia a spus să facem plângere la Parchet şi Colegiul Medicilor! Întrebarea este dacă astăzi nu se duceau la spital, aveau să îl lase până luni nefiind băgat în frigider, pe cine luam noi acasă?”

După intervenția polițiștilor, familia lui Vasilică Antoce a fost sunată tot sâmbătă, dar după-amiază, pentru a merge să ia cadavrul, nemaifiind necesară necropsia.

„Am plecat acasă şi de abia ce am ajuns sună de la spital să mergem să-l luăm că nu îi mai trebuie necropsie. Hoţii, ticăloşii, le-a fost frică să nu-i dăm în judecată. Tatăl meu e de nerecunoscut, nu îl mai cunoaştem, e în stare avansată de descompunere, nici nu puteam să-l lăsăm în casa lui, în munca lui, până luni, trebuie să-l îngropăm imediat. Ruşine pentru indiferenţă! Ruşine pentru nepăsare! Ruşine! Ruşine! Ruşine!“, încheie postarea Oana Gârbea.

Femeia este hotărâtă să reclame cazul la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233