dobroge.tv

Live

Strategii pentru dezvoltarea turismului. Se fac pași importanți pentru înființarea Asociației „Organizația de Management a Destinației Județului Constanța”

22 mai 2023
Publicitate

Se fac pași importanți pentru înființarea Asociației „Organizația de Management a Destinației Județului Constanța”. Aceasta va avea drept fondatori Camera de Comerț Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Consiliul Județean Constanța. Strategia pe care OMD-ul județean o va implementa în viitor va trebui să fie pusă la punct până în primăvara anului viitor.

„O componentă esențială în managementului destinațiilor turistice și a serviciilor la acest capitol în constituie și crearea unei entități care să gestioneze printr-un proiect integrat a tuturor elementelor ce constituie dezvoltarea turismului și a serviciilor. Aceasta organizație trebuie să înglobeze tot potențialul turistic”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

„Noi ne vom implica alături de CJC și de OMD-ul local în tot ce tine de promovarea județului și evident va trebui să ne încadrăm în termene legale pentru că mai există și OMD-ul regional care va trebui înființat. Județul nostru are multe oportunități, trebuie doar să facem o strategie așa cum trebuie”, a declarat Ruxandra Serescu, director general CCINA Constanța.

„OMD-ul local Mamaia Constanta își dorește să intre în această asociere, au fost consfătuiri, discuții și a reieșit cu un statut bun, iar scopul și obiectivele vor acoperi o gamă foarte largă de viitoare activități, viitoare idei”, a declarat George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța.

Pe lângă strategiile de dezvoltare, au fost puse în discuție și soluțiile la problemele deja cunoscute din turism.

„Suntem la început de sezon, avem un timp limitat pentru întâlniri, dar aș propune ca președintele de onoare al acestei organizați să nu fie numit. De ce? Pentru a asigura continuitate și imagine”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

„Aș vrea să știu dacă avem angajate discuții ferme cu UAT Eforie pentru că acolo încă nu s-a trecut la constituirea unui OMD, cu OMD constituit dar nerealizat la Mangalia pentru că aceste stațiuni trebuie să contribuie și ele la bugetul local și cu anunțatul și sper să va și ieși OMD Mamaia Nord”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Strategia pe care Organizația de Management al Destinației Județului Constanța o va pune în aplicare ar trebui să fie gata, prezentată public și trimisă la Ministerul Turismului, în primăvara anului 2024.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233