dobroge.tv

Live

Exercițiul SABER GUARDIAN 23: vor participa 10.000 de militari din România și din alte țări aliate NATO. La baza de la Mihail Kogălniceanu au fost aduse zeci de pontoane, bărci și camioane militare

19 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Armata americană se antrenează pentru traversarea Dunării, a Deltei și a cursurilor de apă împreună cu militarii români. În acest sens, la Mihail Kogălniceanu au fost aduse zeci de pontoane, bărci și camioane militare cu componentele pentru construirea unor podurilor speciale, care să permită trecerea tancurilor, a camioanelor și a sutelor de soldați angrenați în aceste exerciții.

Echipați cu barci rapide si șalupe, pontonierii americani pot instala cu ajutorul camioanelor și-a tehnicii militare de ultimă generație un pod peste un râu în numai 90 de minute. Fiecare segment de pod e încărcat pe un camion care-l aduce lângă apă și îl lansează imediat. Soldații din şalupe manevrează modulele plutitoare și le unesc unul câte unul, pentru formarea podului.

Podurile aduse la Mihail Kogălniceanu vor pleca peste câteva zile în poligoanele de antrenament. Militarii americani și soldații români vor exersa împreună scenarii de atac în condiții deosebite de luptă.

„Avem cam opt soldați la fiecare segment și cate doi operatori în fiecare barcă“, a spus Joseph Williams - US Army.

„Acesta este un antrenament. Este un antrenament pe care l-am făcut ani de zile. Îl facem an de an, în locuri diferite, pentru antrenamentul soldaților noștri", a spus Scott Schneider - contractor US Army.

Tot echipamentul staționat acum la Mihail Kogălniceanu vine din Belgia. Armata americană și-a făcut mai multe depozite în diferite baze din Europa, asfel încât să poată deplasa tehnica militară și logistica de-a lungul continentului cu maximă rapiditate. Americanii de la Mihail Kogălniceanu, specialiști în construirea de poduri de pontoane, se antrenează de ani buni pentru astfel de misiuni.

„Rolul nostru este acela de a oferi capacități strategice în cel mai scurt timp ca să reducem la maximum timpul de răspuns necesar nouă și aliaților nostri într-o situație reală de război", a spus James Maskovyak - US Army,

„În mod normal, o unitate ca aceasta vine din Statele Unite ale Americii până aici în 45-60 de zile. Noi o facem în 7-10 zile", a spus Charles Sherwood - contractor US Army.

Manevrele militare romano-americane din cadrul Saber Guardian vor începe în luna iunie și vor avea loc în județele Tulcea și Ialomita. Exercițiul va reuni 2.400 de soldați americani și 7.500 din alte zece țări aliate NATO.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233