dobroge.tv

Live

(P) Ghidul începătorului la pariurile sportive

(P) Ghidul începătorului la pariurile sportive
19 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Pariurile sportive sunt o parte importantă a industriei jocurilor de noroc online, fiind apreciate de un număr mare de gambleri. La fel ca orice alt joc de cazino, și pariurile sportive sunt legalizate și sunt considerate o metodă de petrecere a timpului liber.

Anumite domenii sportive precum fotbalul sau baschetul sunt mult mai căutate decât altele de nișă precum esports sau cursele de câini. Cel puțin în România, fotbalul este cap de listă în topul preferințelor pariorilor.

Ce înseamnă însă pariuri sportive? Atunci când o persoană pariază bani pe rezultatul unui meci sau orice alt eveniment sportiv înseamnă că face un pariu sportiv. Se poate paria și înainte de competiție și în timpul competiției. De asemenea, sumele variază de la câțiva lei până la sute de mii sau milioane de lei, în funcție de bugetul de care dispune pariorul și de limitele impuse de agențiile de pariuri/cazinourile online.

Este bine să știi că se pot face pariuri pe mai multe aspecte dintr-un eveniment sportiv, nu doar pe rezultatul final. De exemplu, după ce pariorii află ce meciuri se joacă azi, pot miza pe numărul de goluri care se înscriu în acel meci sau câte puncte obține un anumit jucător, ce hartă va fi câștigată dacă alege să parieze pe esports și multe altele. Se poate paria chiar pe statistici legate de performanța sportivilor. Lista este vastă și satisface nevoile și preferințele tuturor tipurilor de pariori sportivi.

În general, pariorii sportivi sunt și fani ai sporturilor. Dacă nu înțelegi cum funcționează un anumit gen sportiv, nu prea poți paria pentru că riști să faci mize greșite și să pierzi. Este important să înțelegi detalii vitale despre pariuri și despre competițiile pe care pariezi pentru că investești și bani și emoții în această activitate.

Cum funcționează pariurile sportive

După ce ai înțeles care sunt regulile unui sport pe care vrei să faci pariuri, este vital să știi și cum funcționează pariurile pe competiții. Cotele sunt elementul de bază și dacă cunoști informațiile relevante despre cote atunci vei putea paria corect.

Atunci când vezi la un cazino online sau la o agenție de pariuri că este scrisă cota în dreptul unui meci care are loc astăzi, cota este de fapt elementul de legătură dintre probabilitatea ca un eveniment să aibă loc (o victorie, un meci egal etc.) și suma pe care ai pariat-o. Pe scurt, cota se referă la șansele ca un eveniment să aibă loc. În România, la fel ca în restul țărilor europene, cotele sunt afișate sub această formă: 3.15, 1.40 etc. (numere cu două zecimale).

După ce știi care este cota unui meci, poți calcula probabilitatea și câștigurile, folosind formule specifice.

Iată care este formula pentru a calcula probabilitatea de a avea loc un rezultat în timpul unui meci: 1 / cota = probabilitate

De exemplu, meciul AC Milan - Juventus Torino are cota 3.15 pentru încheierea meciului la egalitate. Aplici formula de mai sus și obții următorul rezultat: 1 / 3.15 = 0.31. Rezultă că probabilitatea este 31%, adică sunt 31% șanse ca meciul să se încheie la egalitate.

Mai poți folosi cota și pentru a-ți face un calcul estimativ al sumei pe care ai putea-o câștiga. Și în acest caz se aplică o formulă standard: cotă x miză = posibil câștig.

.

Din păcate, posibilul câștig nu îți intră ție în buzunar în totalitate pentru că și casa de pariuri/cazinoul trebuie să câștige ceva. Câștigul tău real se calculează folosind următoarea formulă: (cotă x miză) - miză.

Tipuri de cote

Este util să știi și că există mai multe tipuri de cote, în funcție de țări. De exemplu, în Europa vei întâlni cota europeană care se prezintă în format zecimal (1.25, 1.35, 3.25 etc.), în America vei avea de a face cu cota reprezentată de un număr negativ sau pozitiv (-135, +125 etc.), iar în Marea Britanie cotele sunt reprezentate sub formă de fracții (⅖, 1/9, etc.).

Variante de pariuri sportive

Pentru început, este suficient să reții că poți face pariuri clasice, obișnuite (se fac doar înaintea de începerea competiției sportive) și pariuri live (poți paria în timpul desfășurării meciului).

Mai există și pariuri directe, pariuri cu handicap, pariuri simple, pariuri combinate, pariuri sistem etc.

Pe ce sporturi poți paria în România?

De departe, în România fotbalul este cel mai popular sport pe care pariorii fac pariuri. Poți miza pe competiții din cele mai bune campionate interne din Europa, pe campionatele din țara noastră, pe competiții precum UEFA Champions League, Campionatul Mondial de Fotbal și multe altele.

În general, poți paria pe aproape orice tip de sport îți trece prin minte: baschet, baseball, cricket, tenis, handbal, hochei pe gheață, curse de cai, curse de câini, esports, MMA, polo pe apă, șah, raliuri, rugby.

Este suficient să alegi o casă de pariuri sau un cazino, să accesezi secțiunea de pariuri sportive și te vei convinge că vei găsi orice sport îți dorești.

Concluzie

Înainte să începi să pariezi la modul serios, documentează-te temeinic despre sportul pe care vrei să mizezi, despre cote, tipuri de pariuri, diferența dintre câștig și profit. Este important să știi cât mai multe detalii despre echipele din competiție și despre sportivi. Informația este cheia spre succes în orice domeniu.

Dacă ești parior începător, mizează pe sume mici. Abia după ce vei fi stăpân pe tine, ridică miza la un nivel mai înalt.

Nu uita să ai și o bună gestionare a bugetului dedicat pariurilor sportive.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233