Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul INTER DIDACT
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0165 - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța prin schimbul de bune practici promovate în plan intern și internațional – INTER DIDACT.
Proiectul este implementat în perioada aprilie - decembrie 2023, scopul acestuia fiind creșterea capacității instituționale și îmbunătățirea calității activității didactice în universitate, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice prin intermediul schimbului de bune practici promovate în plan intern și internațional.
„Prin obiectivele sale specifice, proiectul INTER DIDACT urmărește perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar prin schimbul de experiență cu personal didactic similar din țară și din străinătate în vederea îmbunătățirii calității activității didactice la UOC, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Totodată, proiectul corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. În particular, proiectul continuă demersurile întreprinse în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2022-0586 - DIDACT-IQ, finanțat în anul precedent, în ceea ce privește perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar pentru îmbunătățirea calității activității didactice la UOC”, precizează directorul proiectului, conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.
Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0165 - Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța prin schimbul de bune practici promovate în plan intern și internațional – INTER DIDACT a primit o finanțare în valoare de 224.500 lei, din bugetul Ministerului Educației, fiind unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
Sursă foto: PS News