dobroge.tv

Live

UPDATE. ACCIDENT PETROMIDIA. Femeia rănită este în stare gravă, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a început o anchetă, a fost deschis dosar penal

UPDATE. ACCIDENT PETROMIDIA. Femeia rănită este în stare gravă, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a început o anchetă, a fost deschis dosar penal
14 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Femeia rănită în accidentul de la Rafinăria Petromidia se află în stare gravă, fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa. De asemenea, în acest caz Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a început o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul de muncă.

UPDATE. Tragedie la Rafinăria Petromidia! Un bărbat a murit și o femeie a ajuns la spital după ce au căzut într-un rezervor cu azot

“În urma accidentului de muncă de la Rafinăria Petromidia au fost două victime: una a decedat, e vorba de un bărbat şi cealaltă a fost resuscitată, se află internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Imediat după producerea evenimentului doi inspectori de muncă au fost trimişi acolo pentru a face cercetarea şi au început să ia declaraţii, au făcut primele constatări. Sunt câteva ipoteze de lucru, le urmăm, verificăm pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs evenimentul şi pentru a afla cauzele acestuia”, a afirmat Marian Becheanu, inspectorul şef al ITM Constanţa, pentru news.ro.

Şi compania KMG International a transmis un comunicat cu privire la accidentul de la Rafinăria Petromidia.

”În cursul acestei zile (nr: 13 mai), a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalaţia de polipropilenă - PP). Doi angajaţi ai Rompetrol Rafinare au fost afectaţi, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producţia de granule de polimeri. Echipele de intervenţie private şi publice au fost la faţa locului şi au depus toate eforturile pentru stabilizarea şi salvarea acestora.În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul. Suntem alături de familiile colegilor noştri şi îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare”,a transmis compania.

Firma anunţă că a demarat o investigaţie internă şi colaborează strâns cu toate autorităţile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului.

UPDATE. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, astăzi, că a fost deschis un dosar penal în acest caz.

"La data de 13 mai, în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-a produs un accident de munca. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că doi angajaţi, respectiv o femeie şi un bărbat, ar fi intrat într-un rezervor de preparare a unui stabilizator şi-au pierdut cunoştinţa. În urma accidentului de muncă, bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi vătămare corporală din culpă", a transmis IPJ Constanţa.

Sursă foto: antena3.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233