dobroge.tv

Live

Copilul care a venit cu o pușcă la școală a început consilierea psihologică Profesorul care nu a anunțat incidentul este anchetat de ISJ: „Nu a înțeles gravitatea situației”

12 mai 2023
Publicitate

Elevul de șapte ani care a introdus o armă tip airsoft într-o şcoală din Constanţa a început consilierea psihologică după ce părinții și-au dat acordul. Poliția l-a amendat pe tatăl băiatului, iar profesorul care n-a anunțat incidentul este anchetat acum de către Inspectorat.

Arma ar fi fost adusă de elevul de clasa I într-o sacoșă împreună cu alte jucării. A avut acces ușor la ea, deși nu ar fi trebuit. Ancheta polițiștilor constănțeni a stabilit că arma trebuia să fie încuiată și asigurată, acasă, iar părintele băiatului nu a respectat aceste reguli.

S-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu o armă de tip air-soft pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător încălcând prevederile”, a declarat ag. șef de poliție Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Polițiștii constănțeni au confiscat pușca cu lunetă de tip airsoft și l-au amendat pe tatăl elevului, cu 5.000 de lei. Anchetă separată face și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este o anchetă socială în care inspectorii municipalității au stat de vorbă cu părinții și cu copilul, la domiciliul lor.

„Colegii mei desfășoară o astfel de anchetă să vadă condițiile de-acasă, ce s-a întâmplat, relația cu părinții, relația cu colegii. În urma anchetelor se vor lua măsurile care se impun”, a declarat Marian Vasilache, purtător de cuvânt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Psihologii sunt de acord că arma, chiar dacă este de jucărie, are un efect puternic asupra unui copil de șapte ani. Iar faptul că era la îndemâna celui mic nu face decât să-i dăuneze comportamental.

„Poate să aibă efecte pe viitor, nu neapărat acum, din prisma faptului că copiii au nevoie de reguli și regulile astea se învață încă din familie, iar responsabilitatea în cazul acesta, evident că aparține părintelui. Responsabilitatea lui era să se asigure că această armă nu intră pe mâna copilului”, a declarat Cristina Dincu, psiholog.

Arma cu lunetă este neletală, nefuncțională și nesupusă autorizării, spun anchetatorii. Și ar fi fost cumpărată de tatăl copilului de pe un site. Și școala face propria anchetă, referitor la profesorul de sport care a anunţat tardiv prezenţa armei în şcoală.

„Nu a înțeles gravitatea situației și faptul că ar fi trebuit să înștiințeze. Noi am solicitat să se facă o cercetare internă rapidă, iar managerul, doamna directoare să ne transmită raportul cu privire la măsurile pe care le-a întreprins în școală astfel încât să eficientizeze toată activitatea”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Şcoala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” din municipiul Constanța unde s-a întâmplat incidentul nu avea paznic, însă există camere de supraveghere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233