dobroge.tv

Live

Vouchere de vacanță și pentru mediul privat. ''Firmele din mediul privat întodeauna au fost mai împovărate, mai îngreunate''

11 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Angajații din mediul privat ar putea și ei să primească vouchere de vacanță. Ceea ce înseamnă că salariații ar urma să primească 1.450 de lei, de la anul. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, proiectul legislativ trebuie să treacă de votul din Parlament. Inițiatorii proiectului susțin că impactul bugetar ar fi de aproximativ șase miliarde de lei.

Proiectul care prevede acordarea de vouchere de vacanță și angajaților din sectorul privat ar aduce un profit considerabil României, atât economic, cât și din punct de vedere al promovării. Vorbim de un impact bugetar de aproximativ șase miliarde de lei.

„La un leu investit într-un voucher de vacanță practic se întorc în bugetul statului 1,12 lei, se creează între 150.000 și 200.000 de noi locuri de muncă. La un efort financiar, așa zis efort financiar, de 0.42% din produsul intern brut România va beneficia în urma acestei legi de o creștere a produsului intern brut de 1,28 de procente”, a declarat Eugen ȚAPU-NAZARE, senator PNL.

Dacă proiectul va primit vot favorabil și orașul Constanța va avea de câștigat. Și asta pentru că, turiștii care vor ajunge pe litoral vor putea plăti anumite servicii cu aceste tichete. Ulterior, o parte din bani ar urma să ajungă în bugetul municipiului.

„Vorbim de niște vouchere, de niște bani care se vor cheltui aici în oraș și dacă se vor cheltui aici în oraș va dezvolta economia, va crea locuri de muncă. O părticică vor ajunge și la bugetul orașului Constanța. Poate vom opri exodul acesta de turism în afara României”, a spus Vergil CHIȚAC, primarul municipiului Constanța.

„Vor afla o implicație extraordinar de mare în predictibilitatea afacerii mai ales în domeniul turismului și mai ales pentru Constanța, pentru serviciile din turism și nu în ultimul rând este extraordinar de important resursa umană din această zonă să o ai stabilizată și să o ai și permanitizată și specializată”, a spus Mihai LUPU, președinte CJ Constanța.

În acest moment există peste 5,7 milioane de persoane angajate, potrivit datelor furnizate de către Inspecţia Muncii. Dintre aceștia, peste 4,2 milioane de oameni lucrează în domeniul privat. Voucherele de vacanță vor avea aceeași valoare de 1.450 de lei.

„Firmele din mediul privat întodeauna au fost mai împovărate, mai îngreunate și nivelul de salarizare și cheltuielile angajatorului sunt mai mari. Știm foarte bine că prin prisma greutăților financiare acestea nu au putut să acorde, de exemplu, prime de vacanță. Astfel că va putea să își susțină salariații și să creeze un sistem poate de recompensă și de loialitate”, a spus Ruxandra SERESCU, director CCINA.

De asemenea, prin acest proiect se dorește și eliminarea inechităților dintre salariaţi.

„Ambii sunt contribuabili chiar aș putea spune că angajații din sectorul privat sunt contribuabilii neți și tocmai ei nu beneficiază de vouchere de vacanță”, a precizat Eugen ȚAPU-NAZARE, senator PNL.

Proiectul legislativ a fost inițiat de Eugen Ţapu-Nazare, Radu Oprea şi Lorand Turos. Acesta urmează să fie votat luni în plenul Senatului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233