dobroge.tv

Live

Voucherele de vacanță au salvat turismul în ultimii ani. ''Au însemnat cel mai puternic motor de promovare a României turistice din ultimii ani''

11 mai 2023
Publicitate

Voucherele de vacanță au salvat turismul în ultimii ani, fie că vorbim de mare sau de munte. Patronii unităților de cazare de pe litoral, de exemplu, spun că un turist din trei a achitat sejurul cu tichetele primite de la angajator. Operatorii din turism susțin că proiectul privind acordarea voucherelor de vacanță și celor din mediul privat este unul bun. Și asta pentru că veniturile hotelierilor ar crește destul de mult. Ba mai mult, cu ajutorul lor, românii ar putea vizita mai multe locuri din țara noastră.

Prin voucherele de vacanță, turismul românesc a primit în ultimii cinci ani aproape două miliarde de euro de la statul român. Iar pentru unele locații banii au fost o gură de oxigen cu care au reușit să supraviețuiacă.

„Noi ne-am mai lovit de vouchere de vacanță acum care se dau acum pentru sectorul bugetar și știu că a fost o mare zarvă și cu mari discuții care le-am avut atunci. Primul an l-au bugetat, al doilea au început să scârțâie treaba că nu avem buget, stați că vedem de la 1 aprilie și așa mai departe”, a declarat Nicolae BUCOVALĂ, preşedinte Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa.

O parte din cei din sectorul privat primesc și acum tichete, însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară. Dacă proiectul va fi votat, voucherele ar aduce beneficii angajaților, dar și turismului din România.

„Turismul este cel care oricum se dezvoltă pe baza cerințelor care revin din partea pieței. Tichetele sunt de fapt un mijloc de promovare și sperăm ca în viitor Guvernul să înțeleagă că este nevoie și de o promovare a României”, a declarat Cristian BĂRHĂLESCU, director agenție de turism.

Prin acordarea voucherelor de vacanță tuturor salariațiilor, unii operatori economici de pe litoral susțin că vor fi atrase investiții în turism, se vor crea locuri de muncă și de ce nu, comunitățile locale se pot dezvolta mai mult.

„Aceste tichete au însemnat cel mai puternic motor de promovare a României turistice din ultimii ani. Prin aceste tichete au făcut ca milioane de români să ajungă în România, să viziteze și să-și cunoască țara, să lase bani în comunitățile locale”, a spus Corina MARTIN, președinte de onoare RESTO.

„Ar fi o realizare excelentă în condițiile în care nu mai faci o deosebire între angajatul de la sistemul de stat și angajatul de la sistemul privat nu este nicio diferență. Toți au același drept să ia un voucher de vacanță de la statul român”, a spus Nicolae BUCOVALĂ, preşedinte Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa.

Aceste vouchere de vacanță sunt foarte benefice pentru economia României. Și asta pentru că banii au rămas la noi în țară. Mai mult decât atât, sunt și turiști care au ales pachete cu o valoare mare decât cea a tichetelor. De pildă, au la fiecare 1.450 lei achitaţi, unii români au mai adaugă aproximtaiv 1.000 lei.

„Să nu uităm că ne aflăm într-un județ Constanța care trăiește de pe urma turismului, care ar putea să trăiască mult mai bine de pe urma turismului”, a spus Dumitru LUCA, președinte ANAT.

De asemenea, patronatele din Industria Ospitalității consideră că prin acordarea voucherelor de vacanță vor fi îndepărtate discrepanțele dintre angajații din sistemul bugetar și cel privat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233