dobroge.tv

Live

Europarlamentarul Corina Crețu, vizită în județul Constanța: „M-a dezamăgit foarte mult Tuzla” - Pentru modernizarea comunei există numeroase posibilități

10 mai 2023
Publicitate

Comuna Tuzla are potențial de dezvoltare. În ultimii anii, plajele de aici au fost în fiecare an vizitate de turiști. Au fost demarate chiar și proiecte, cel puțin asta anunțau autoritățile în 2020, pentru a o transforma în stațiune turistică. Plaja are un farmec aparte și este apreciată de cei care sunt în căutarea unui loc liniștit. Însă, Corina Crețu a fost dezamăgită de modul în care arată comuna. Mai mult, consilierul județean Răzvan Filipescu a spus că aici „s-au pierdut oportunități de finanțare”.

Plaja de la Tuzla a devenit cunoscută în urmă cu câțiva ani. Anul trecut aceasta a fost „sufocată” de turiști. În fiecare weekend, oamenii au venit aici cu rulote și corturi. Chiar dacă acest lucru era interzis. Mai trist este că, în această iarnă, șapte metri din plajă au fost înghițiți de valuri. Însă, aici există în continuare potențial de dezvoltare, cel puțin asta susține unul dintre consilierii județeni.

„Nimeni nu a făcut niciun demers pentru a declara localitatea stațiune turistică de interes local sau național deși beneficiază toți factorii climaterici. S-au pierdut oportunități de finanțare. Am înțeles că nici partea de înnisipare nu se face în zona Tuzlei și atunci și comuna va fi lipsit de extinderea plajelor care ar fi adus niște beneficii pe parte turistică incontestabile”, a declarat Răzvan Filipescu, consilier județean.

Europarlamentarul Corina Crețu a vizitat localitatea Tuzla. Aceasta a susținut că a observat că existe o porțiune de plajă care nu este folosită. „Sunt șocată!”, a afirmat aceasta. În ceea ce privește starea comunei, Corina Crețu a spus că „zici că ești într-o comună în război”.

„M-a dezamăgit foarte mult Tuzla pentru că acolo am avut ocazia de asta de vorbă și cu oamenii și când le asculți toate durerile și faptul că sunt inundați, că nu sunt ascultați… Nu e vorba că oamenii nu vor să se dezvolte, dar sunt primari care nu vor să folosească fondurile europene”, a declarat Corina Crețu, europarlamentar.

Pentru modernizarea comunei există numeroase posibilități. De pildă, sistemul de gaze care ar fi putut fi realizat prin fonduri europene sau prin programul operațional. În schimb, conform consilierului județean, primăria a ales să recurgă la un credit.

„Dacă tot fac un proiect care se racordează din Eforie din ce am înțeles la o presiune mult mai mare, vine la Tuzla o presiune mult mai mică și nu va ajunge tuturor locuitorilor și de ce trebuie să pun toți locuitorii comunei să plătească pentru un lucru pe care nu-l au”, a mai declarat Răzvan Filipescu, consilier județean.

Pentru Tuzla, consilierul județean a spus că au fost demarat procedurile pentru declararea comunei stațiune de interes național. De asemenea, a mai subliniat faptul că va face tot posibilul să pună localitatea Tuzla pe harta turismului românesc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233