dobroge.tv

Live

„Ziua Regalității”, sărbătorită la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”: fotografii de epocă, mărturii și citate din jurnalul reginei Maria

10 mai 2023
Publicitate

Maria, Regina României, a fost omagiată printr-o expoziție de fotografie și un film încărcat de istorie la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul a fost organizat cu scopul de marca ziua de 10 Mai, Ziua Regalității.

Fotografii de epocă, mărturii și citate din jurnalul reginei Maria. Acestea au fost doar câteva dintre lucrurile care reflectă activitatea diplomatică şi modul prin care regina a înțeles să promoveze interesul național şi imaginea României. Toate acestea au putut fi admirate miercuri în cadrul expoziției „Regina Maria – imaginea diplomației românești”.

„În spatele meu aici după cum se vede există o fotodocumentare amplă realizată încă de anul trecut în cadrul altui proiect dedicat Reginei Maria. O fotodocumentare ce arată mărturiile vremii, mărturii istorice despre viața Reginei Maria”, a declarat Ștefania Laura Abidula Stroe, director Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Manifestările dedicate publicului de la malul mării au fost structurate în două momente: pe lângă o expoziția de fotografii, a rulat și filmul „Maria, Regina României”. Un film cât o istorie, într-o Românie devastată de Primul Război Mondial, măcinată de boală și foamete, cu o soartă politică extrem de controversată, Regina Maria pleacă, în primăvara anului 1919, la Conferința de Pace de la Paris, să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

„Trebuia să punctăm importanța zilei de astăzi cu un film tematic. Este un film despre istorie, un film cât o istorie întreagă, un film despre Regina Maria, educativ și emoționant, inspirat din fapte reale”, a declarat Oana Popescu, inspector de specialitate Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Ziua de 10 mai este o zi cu însemnătate aparte în istoria modernă a României când se sărbătorește Ziua Regalității, motiv pentru care centrele culturale se mobilizează pentru a marca acest eveniment.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233