dobroge.tv

Live

IMAGINEA ZILEI. Două noi specii de insecte au fost identificate pentru prima dată în România, în rezervația Dunele Marine de la Agigea

10 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Două noi specii de insecte au fost identificate pentru prima dată în România în rezervația Dunele Marine de la Agigea. Este vorba de „muștele-molii”, însă nu au un nume popular. Acestea au aspectul unor fluturi de noapte și nu depășesc 3 mm în lungime.

La momentul actual, probabil majoritatea locuințelor din România au sau au avut în trecut una dintre aceste specii în casă. Ea este localizată de obicei în încăperile cu un grad mai mare de umezeală, cum ar fi băile. Cealaltă este o specie rară, a cărei biologie este încă necunoscută cercetătorilor. Atât larvele, cât și adulții reprezintă sursă de hrană pentru alte viețuitoare.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din cadrul Stațiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea, în colaborare cu doi specialiști din Slovacia și Cehia. Rezervația poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 – 18.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233