dobroge.tv

Live

Mamaia, stațiunea cea mai căutată de turiști: „Un sejur pentru doi adulți la începutul lunii iunie pornește, ca medie, de la 550 de lei de persoană pentru 5 nopți”

09 mai 2023
Publicitate

1 Mai a adus vânzări bune hotelierilor de pe litoral. Operatorii din turism susțin că începutul acestui sezon estival este unul promițător. O arată și datele. De la mijlocul lunii iulie și până în august, multe unități de cazare au deja un grad de ocupare de aproape 100%. Hotelurile cele mai căutat sunt cele care au pachete family sau all-inclusive. Pe litoral, tot mai multe unități hoteliere, în special cele de 4 și 5 stele, au lansat pe piață oferte care au toate mesele incluse, dar și diferite activități și servicii.

Stațiunea Mamaia a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru sejururile de trei nopți de 1 Mai. Zeci de mii de turiști au ales ca destinație de vacanță litoralul românesc, iar numărul a fost mult peste așteptări.

„Mamaia ca vânzări la ora aceasta cred că este pe primul loc în ceea ce privește stațiunile de pe litoral”, a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

„1 Mai-ul post pandemic a început să se concretizeze cu nișe diverse: adolescenți. Nu mai aveam de mulți ani tinerii care aleg și alte destinații de pe litoral unde bugetul lor se poate, bugete mai modice, să se poată adapta”, a declarat Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia.

Datele arată că la începutul acestui sezon estival numărul turiștilor a fost dublu față de 2022.

„Înregistrăm o dublare a vânzărilor față de anul trecut și ajungem la numărul de turiști pe care îl înregistram în 2019. Prețurile au fost unele foarte bune, foarte atractive. Ofertele făcute de către hotelieri au reușit să adune în nordul stațiunii, cel puțin, foarte mulți turiști”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

„Este clar, evenimentele sunt cele care ne aduc turiști. Am văzut de 1 Mai ceea ce a însemnat un eveniment în Mamaia Nord, altul în Costinești major și cu siguranță Vama Veche care va rămâne eterna destinație a celor nostalgici. Și a început să-i intereseze și pe străini”, a declarat Cristian Bărhălescu, preşedinte ANAT-Sud Est.

Pentru lunile de vară oamenii au făcut rezervări încă de acum câteva luni. Pachetele tip family sau all-inclusive sunt cele mai căutate. Și asta pentru că le oferă turiștilor diverse servicii, dar și activități.

„Nișa de familiști care accesează și alte pachete. De exemplu, în toată Dobrogea au fost de 1 Mai posibilități de petrecere, ceea ce se numește în industria ‹‹experiential turism››, adică turismul de experiență”, a mai declarat Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia.

„Din ce în ce mai mult solicitări sunt pe zona de all-inclusive. Sunt foarte mulți agenți economici, resorturi care oferă zona de all-inclusive și, bineînțeles, zona de demi-pensiune”, a mai declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

Cele mai multe rezervări sunt făcute pentru sfârșitul lunii iunie, precum și pentru perioada 15 iulie-20 august. În multe dintre hoteluri gradul de ocupare se apropie deja de 100%.

„Tarifele practicate de hotelieri au rămas pe loc. Sunt aceleași tarife de anul trecut iar altele, unde s-au făcut investiții enorm de mari, tarifele au crescut cu 5-10%”, a mai declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

„Până la sfârșitul lunii aprilie înregistram o creștere de 50% pentru rezervările în stațiunea Mamaia. Cererea este de asemenea în creștere”, a mai declarat Ștefan Necula, agent de turism.

„Un sejur pentru doi adulți, în Mamaia, la începutul lunii iunie pornește, ca medie, de la 550 de lei în iunie, pachetul incluzând cinci nopți de cazare, cameră dublă la un hotel de trei stele, tariful fiind de persoană”, a mai Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia.

Tarifele însă cresc în funcție de serviciile pe care le oferă hotelul, dar și de stelele pe care le are unitatea de cazare. De pildă, la un hotel de patru stele, pentru cinci nopți de cazare turistul va scoate din buzunare 990 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233