dobroge.tv

Live

Fregata „Regele Ferdinand” participă la misiuni în Marea Mediterană

08 mai 2023
Publicitate

Fregata „Regele Ferdinand” participă la mai multe misiuni în Marea Mediterană. Peste 200 de marinari militari români participa la exerciții care vor avea loc atât la cheu, cât și pe mare. Nava a ajuns deja în portul militar din Insula Creta. Aici se vor antrena împreună cu marinarii militari străini. Scopul acestor activități este de a consolida cunoștințele despre misiune și de a dezvolta interoperabilitatea dintre forțele participante.

Cei 239 de marinari militari ai echipajului fregatei „Regele Ferdinand” au pregătit, în ultimele săptămâni, fiecare detaliu referitor la participarea la Operația EUNAVFOR MED IRINI, aspect caracteristic profesionalismului marinarilor militari români.

Nava militară a Forțelor Navale Române a plecat vineri din portul militar Constanța și a făcut o escală în portul militar Souda din Insula Creta, în vederea integrării în gruparea navală a operației desfășurate de Uniunea Europeană.

Prin participarea la această operațiune Forțele Navale Române contribuie la angajamentele pe care și le-a asumat România față de Uniunea Europeană. În același timp, aceste misiuni reprezintă o oportunitate pentru militarii români.

Exercițiile vor fi executate împreună cu militarii străini.

„Marea din spatele nostru este o mare relativ calmă, dar putem executa acțiuni în condiții meteo mult mai grele și acestea pun la mare încercare abilitățile și deprinderile militarilor pe care îi avem la bord”, a declarat cdor. George-Victor Durea, comandant Fregata „Regele Ferdinand”.

Marinarii militari români se vor întoarce acasă la jumătatea lunii iunie. Este a doua oară când participă la această misiune. Prima a avut loc în perioada octombrie-decembrie 2021, cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233