dobroge.tv

Live

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, prezent la Constanța: au fost semnate șase proiecte de finanțare

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, prezent la Constanța: au fost semnate șase proiecte de finanțare
04 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, participă joi, 4 mai, la Primul Comitet de Monitorizare a Programului de Transport desfășurat în stațiunea Mamaia. În cadrul acestuia au fost semnate șase contracte finanțate prin POIM. Între cele șase proiecte, este vorba despre unul pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și două pentru Portul Constanța.

Grindeanu a transmis că Ministerul Transporturilor a reușit o premieră, și anume să acceseze pentru prima dată de când suntem membrii în Uniunea Europeană, toate sumele puse la dispoziție de Comisie. El susține că de la aderarea României la UE și până acum, „nu neapărat că nu am avut bani pe zona asta, dar nu am știut să-i cheltuim”. Astfel, pe zona de Transporturi s-a accesat întreaga sumă, și anume 4,5 miliarde de euro.

„Noi am depus cerere pentru banii celorlalte ministere care nu au cheltuit toate fondurile. Ni s-au aprobat încă 450 de milioane din care am cheltuit deja 100 de milioane (...) Cred că rata de absorbție pe care România o va avea la finalul anului va fi probabil de 100%”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Referitor la cele șase proiecte semnate astăzi, ministrul a declarat: „S-au semnat șase contracte, unul cu aeroportul, fiind vorba despre: dezvoltare terminal, turn de control și parcare pentru Aeroportul Kogălniceanu. Valoare este de 45, aproape 46 de milioane de euro. Sunt două contracte cu Portul Constanța și trei contracte cu operatori privați pentru dezvoltarea acestei capacități portuare a celor trei operatori privați. Valoarea totală a celor șase proiecte este de aproape 140 de milioane de euro”.

Județul Constanța este un județ cheie din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Cred că doar la Timișoara, acasă, am fost mai des decât aici la Constanța. Și asta dintr-un singur motiv: pentru că e un județ cheie în ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport în România”, a mai spus ministrul.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233