dobroge.tv

Live

Aproape ca în vremurile bune - așa a arătat minivacanța de 1 Mai la mare. Hotelierii şi patronii de restaurante, mulţumiţi de încasări: ''Au venit pentru festival. Ăsta este secretul''

02 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Aproape ca în vremurile bune - așa a arătat minivacanța de 1 Mai la mare. Litoralul s-a transformat în minivacanța de 1 Mai în polul distracției. Peste 100.000 de turiști și peste șapte milioane de euro încasați. Cel puțin asta arată datele autorităților. A fost un început de sezon bun, iar hotelierii speră ca toată vară să fie la fel. Coștinești, Mamaia și Vama Veche au fost cele mai aglomerate stațiuni.

De la Costinești, Vama Veche și până la Mamaia și Mamaia Nord turiștii au avut de unde alege atât în privința ofertelor de cazare dar și mai ales în privința evenimentelor. De departe surpriza acestui început de sezon estival a fost stațiunea tineretului. Zeci de mii de tineri au petrecut la festivalul care a avut loc în Costinești. 

“Costinești pe primul loc aș putea să spun. În privința numărului de participanți la un singur eveniment peste 85.000 de participanți în patru zile în total, deci trafic de persoane. Am văzut că s-au pus în vânzare deja biletele pentru 2024”, a spus Corina MARTIN, președinte de onoare Asociația Patronală RESTO.

În Mamaia peste 20.000 de turiști au ajuns în această minivacanță iar cei mai mulți au venit special pentru festivalul care a avut loc în nordul stațiunii.

“La căpătul celălalt al litoralului, stațiunea Mamaia desigur cu mai multe evenimente, mult mai multe pentru gusturi diferite și pentru preferințe diferite și un festival care a atras peste 15.000 de participanți dintre care, atenție, foarte mulți participanți din vestul Europei”, a precizat Corina MARTIN, președinte de onoare Asociația Patronală RESTO

“Gradul de ocupare a fost de 100%. Cel mai interesant a fost că 90% am avut numai străini. Au venit pentru festival. Ăsta este secretul. Facem festival, facem bani, umplem stațiunea”, a spus Paul MARIN, proprietar hotel.

O mare parte dintre hotelurile deschise din stațiunea Mamaia au avut un grad de ocupare de 100%. Iar cei mai mulți dintre cei cazați au fost tineri.

“A fost destul de aglomerată, hotelul fiind ocupat la capacitate maximă. De asemenea, am mai avut și alte solicitări pe care din păcate nu am putut să le onorăm”, a spus Elena DRĂGHICI, manager hotel.

“Camera pe zi, pe noapte a fost 420 RON camera dublă cu mic dejun inclus. Undeva 20% chiar au fost familiști spre surprinderea noastră, restul tineret, tineret care a venit la distracție”, a spus Lahme BOLAT, manager hotel.

A fost un început bun, iar încasările din minivacanța de 1 Mai le dă speranțe hotelierilor și patronilor de restaurante pentru acest sezonul estival.

“Este un început destul de bun noi fiind deschiși pe tot timpul anului. Noi avem rezervări și pentru la vară. În acest moment hotelul este rezervat în capacitate de 50-60%”, a precizat Elena DRĂGHICI, manager hotel.

Pline au fost și cluburile de lux din nordul stațiunii Mamaia. Tinerii s-au distrat până de dimineață și nu s-au uitat deloc la bani. Într-unul dintre ele rezevarea unei mese a pornit de la 10.000 de lei. Acum, patronii au tras linie și au fost mulțumiți de încasări. Speră ca și la vară să fie la fel de plin cum a fost în această minivacanță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233