dobroge.tv

Live

Peste 100.000 de turiști și vizitatori pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 Mai: cei mai mulți, la Costinești

Peste 100.000 de turiști și vizitatori pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 Mai: cei mai mulți, la Costinești
02 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Asociația patronală RESTO Constanța a transmis marți, 2 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, că peste 100.000 de turiști s-au aflat în stațiunile de pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 Mai. Cei mai mulți dintre ei, aproximativ 80.000, au fost la festivalul care a avut loc în Costinești.

Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internațional, la culinare și sportive, un grad de ocupare de 90% din capacitățile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente - pe plaje, în cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanța, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinești și Vama Veche! Am parcurs, împreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forță, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc!”, a declarat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO Constanța.

În zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la SUNWAVES, ediția Nr 30, pe lângă miile de turiști români.

La Costinești am avut, așa cum am și anunțat, o frumoasă surpriză, la "Festivalul Beach, Please”- stabilit ca Evenimentul care a atras Cel mai mare număr de participanți din acest weekend - peste 80.000 participanți, în 4 zile de Festival și un adevărat Fenomen, care determină restructurarea întregii stațiuni Costinești - deja s-au pus în vânzare biletele pentru Ediția 2024!”, mai anunță Corina Martin.

De asemenea, în weekend-ul care a trecut, câteva mii de turiști împătimiți de Vama Veche au ocupat plajele si cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat și Eforie și Venus, stațiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitații All inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă.

„Aș vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral si din România: Noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral - cât nu a făcut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autoritățile locale! Consider Inadmisibil, să nu avem măcar salutul, dacă nu și implicarea și susținerea Ministerului de resort, și chiar a Primului Ministru - așa cum mi se pare normal și firesc, într-o țară cu un potențial turistic fantastic, în continuare ignorat! ”, a mai declarat Corina Martin.

Pe de altă parte, numărul foarte mare de turiști atrași de noi și eforturile fantastice pe care operatorii privați le-au făcut, pentru a atrage acești turiști - au fost, din păcate, dublate de un număr enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control - ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc, se mai arată în comunicat.

Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control în timpul celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfășoare înainte de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat Evenimente au avizele si autorizațiile, dar și condițiile necesare pentru a derula acele evenimente - și nu în timpul unei afluențe atât de mare de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control.

De cealaltă parte, Felicit si mulțumesc efectivelor și conducerii structurilor MAI, Poliție, Jandarmerie etc, care ne-au sprijinit în asigurarea siguranței și ordinii publice!

Cele puțin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanțe interzise la evenimente - au fost incidente izolate și nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generală a unui public atât de numeros și de dornic de petrecere și distractie, acasă, în România! 100.000 de turiști s-au bucurat, în aceste zile, de Experiența de Litoral, România! Împreună cu efectivele Jandarmeriei și Poliției, am arătat că România și Litoralul românesc sunt destinații sigure!”, a mai declarat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO Constanța.


Sursă foto: Facebook Beach, Please Festival

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233