dobroge.tv

Live

Exercițiul „Eagle Royal 23”, în poligonul Capu Midia: s-a simulat un atac venit pe mare

26 aprilie 2023
Publicitate

Mai multe sisteme franceze de rachete sunt testate zilele acestea la Capu Midia, în exerciţii de apărare a ţărmului, în colaborare cu soldaţii americani, români şi olandezi. Armata franceză are rachete cu rază scurtă de acţiune capabile să distrugă ţinte aeriene sau navale, iar pentru apărarea coastei au adus şi tunuri automate montate pe vehicule blindate. Americanii din Divizia Aeropourtată coordonează atacul, iar olandezii şi soldaţi trimişi din Luxemburg dirijează tir-ul de precizie din drone care zboară pe deasupra câmpului de luptă.

Exerciţiul de la malul mării merge pe un scenariu de luptă cu un termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii şi mutarea lansatoarelor de rachete în alte puncte, astfel încât să nu fie detectate de inamic.

„Acest exerciţiu începe cu detectarea țintelor care se face cu dronele şi cu radarul. Apoi lansatoarele de rachete încep să tragă. De la Cincu au fost transferate 50 de persoane, echipajul de lansare”, a declarat col. Martin Arnaud, Armata Franceză.

Rachetele franceze lovesc la o distanţă de 300 de kilometri şi-au fost testate în teatre de război din întreaga lume.

„Putem să lovim orice fel de ţinte: clădiri, vehicule sau tranşee. Suntem aici ca să exersăm abilităţile noastră în tragerile de artilerie la foarte mare distanţă”, a declarat col. Laurent Luisetti, Armata Franceză.

Exerciţiul de la Capu Midia simulează un atac inamic venit pe mare, pe care Grupul de Luptă NATO dislocat în România trebuie să-l respingă. Soldaţii francezi au folosit puterea de foc de mare calibru, rază şi distanţă.

„E foarte complicat să aduci laolaltă mai multe ţări în tragerile de artilerie. De asta suntem aici, concentraţi pe această misiune. Pentru ca Alianţa NATO să fie puternică, este necesar să exersăm împreună”, a declarat Bryan Dairy, US Army.

Exercițiul poartă numele de cod ,,EAGLE ROYAL 23” şi testează interoperabilitatea sistemelor de artilerie, în cadrul unei operațiuni NATO de apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, pe Flancul de Sud-Est al Alianței.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233