dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină în minivacanța de 1 Mai

26 aprilie 2023
Publicitate

1 Mai sub lupa autorităților. Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în minivacanță. Costinești, Vama Veche și Mamaia sunt și anul acesta vedetele. Aici vor avea loc mai multe evenimente și festivaluri, așa că toți ochii sunt pe aceste trei stațiuni. Oamenii legii vor acționa zilnic pentru ca turiștii care au ales să vină la mare în această perioadă să aibă parte de o vacanță în siguranță.

Costinești va fi și în 2023 surpriza litoralului. În stațiunea tineretului vor avea loc în această minivacanță de 1 Mai două mari festivaluri. Peste 50.000 de participanți sunt așteptați să ajungă. Și pentru ca totul să se desfășoare în siguranță, polițiștii, jandarmii și pompierii vor fi cu ochii pe festivalieri.

„IJJ Constanța va acționa cu un număr de 65 de jandarmi zilnic în sistem integrat cu poliția. 40 de jandarmi în medie zilnic la manifestări cultural-artistice, festivaluri”, a declarat general de brigadă Daniel Ferencz, inspector șef IJJ Constanța.

„Vom asigura și vom gestiona desfășurarea acestui eveniment cu un număr din 80 de jandarmi zilnic”, a declarat col. Florin Bogdan Boca, comandant Gruparea de Jandarmi „Tomis” Constanța.

„În 200 și 250 de polițiști care vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în funcție de afluxul de cetățeni pe perioada desfășurării festivalurilor. Cu preponderență ne vom concentra pe zona Costinești, Mamaia și în general în sudul litoralului și în Vama Veche”, a declarat Nicolae Simion, inspector șef adjunct IPJ Constanța.

În Vama Veche o să fie aglomerat ca de obicei, iar plaja va deveni o scenă uriașă unde tinerii se vor distra fără limite și fără program. Petrecerile vor fi însă supravegheate îndeaproape de către patrule mixte formate din polițiști și jandarmi. Tot aici a fost operaționalizat și un punct temporar de intervenție.

„Stațiunea Vama Veche vom avea opt jandarmi în 24 de ore în patrule mixte cu poliția”, a declarat general de brigadă Daniel Ferencz, inspector șef IJJ Constanța.

„Zilnic, 220 de colegi vor fi angrenați în misiunile specifice ISU, astfel colegii de la prevenire vor desfășura acțiuni de control atât în zona stațiunii Vama Veche, cât și de-a lungul litoralului”, a declarat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Și în Mamaia Nord, va începe un festival de muzică electronică, deja celebru. Va fi primul loc care da startul petrecerilor de pe litoral. Așa că oamenii legii vor fi și aici prezenți.

„În stațiunile Mamaia și Costinești unde avem alocați 50 de jandarmi zilnic”, a declarat col. Florin Bogdan Boca, comandant Gruparea de Jandarmi „Tomis” Constanța.

„Este o perioadă care trebuie să ne aducă relaxare, bucurie, încasări inclusiv la bugetul de stat pentru cei care asigură și furnizează serviciile, iar la sfârșitul acestei minivacanțe trebuie să avem turiști relaxați”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Polițiștii de frontieră au intensificat și ei controalele. Și asta pentru că de Paște 73.000 de persoane au intrat sau ieșit din țară prin cele cinci puncte de frontieră. 55.000 au fost pe la Vama Veche. De aceea, aici vor fi zilnic 10 polițiști de frontieră.

„Media zilnică va fi de 200 de polițiști de frontieră și 70 de mijloace de mobilitate terestră și navală”, a declarat cms. șef de poliție Antip Colea, director adjunct Garda de Coastă.

„Turiștii dar și constănțenii se pot simți în continuare în siguranță. Sunt aproape 400 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne vor veghea la siguranța participanților și la siguranța cetățenilor locuitori ai județului Constanța”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În această perioadă, în special în stațiunile Costinești și Vama Veche, se vor desfășura și acțiuni de informare a tinerilor, cu privire la efectele consumului de droguri și de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233