dobroge.tv

Live

Gropi, lucrări și ambuteiaje - Cum își primește Mamaia turiștii? Echipa Dobrogea TV a luat stațiunea la pas, cu doar câteva zile înainte de începerea sezonului estival

25 aprilie 2023
Publicitate

Șantierele deschise în toată Constanța își pun amprenta și pe stațiunea Mamaia. Mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival și până la cunoscuta minivacanță de 1 mai și fosta perlă a litoralului își arată părțile mai puțin frumoase. Vedeți prin ochii colegilor noștri Elenis Halep Și Mitică Raftu atât părțile bune ale stațiunii, cât și cele mai puțin bune.

De cum intrăm în stațiunea Mamaia dăm de fostul Teatru de Vară. Aici, cândva, erau găzduite zeci de spectacole, dar acum este o clădire în stare de degradare și în același timp reprezintă și un pericol, deoarece după cum se vede, tabla de pe acoperiș este desprinsă în acest moment, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

De la kilometrul zero al stațiunii, mai exact de unde turiștii se pot plimba cu telegondola, găsim mormane de nisip și pietriș.

Nu cred că am fost mai nepregătiți ca acum, din păcate, la nivel de stațiune. Din păcate în parcarea de la telegondolă ne întâmpină o imagine sumbră, acolo avem o organizare de șantier pentru lucrările care se fac de mult timp deja pe centura Constanței și asta face ca imaginea cu care ne întâmpinăm turiștii să nu fie cea mai potrivită”, a declarat Corina Martin, președinte RESTO.

În schimb, municipalitatea a trimis pe teren echipele de la spații verzi.

Tot în aceeași zonă, spațiile verzi sunt igienizate, gunoaiele sunt strânse, iar iarba este tunsă, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Hotelierii au încercat să se gospodărească cât au putut însă chiar și așa se tem că șantierele deschise vor produce nervi turiștilor.

Ne aflăm în zona „Butoaie” și aici vedeți că se lucrează, iar dacă aceste lucrări nu se vor termina până la începutul sezonului estival, este posibil să se formeze aglomerație, iar circulația să fie destul de îngreunată, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Și printre aleile dintre hoteluri va fi dificil pentru șoferi să intre cu mașina, deoarece și aici se lucrează, mai transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

„Prea multe săpături, prea multe. Trebuia până la ora asta să fie făcute, să fie totul pregătit”, spune o constănțeancă.

„Din punct de vedere al timpului nu este pregătită. Toate lucrările care se întâmplă în Constanța, de reabilitare, de pe șosele și așa mai departe, toate lucrurile acestea aduc un minus în ceea ce privește primirea turiștilor”, spune un constănțean.

Constănțean: Nu suntem dezvoltați deloc. Puteți să mergeți pe bulevardul Lăpușneanu și o să vă dați seama.

Reporter: Deci nu-ți place cum arată?

Constănțean: Deloc.

Reporter: Mai sunt de făcut schimbări?

Constănțean: Da, pe toate planurile.

Există și avantaje pentru cei care vin în Mamaia de întâi mai. Briza mării, plaja și petrecerile sunt doar câteva dintre ele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233