dobroge.tv

Live

Anomalie pe litoralul românesc. Cazarea în Mamaia, mai ieftină decât în Costinești sau Venus, pentru minivacanța de 1 mai

25 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sudul litoralului mai scump decât nordul. Cel puțin asta susțin operatorii din turism. Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai mari prețuri la cazare le găsim în Costinești. Aici pentru două nopți de cazare, un turist va scoate din buzunar 350 de lei. Altfel spus, două persoane vor plăti 700 de lei pentru două nopți într-o cameră dublă. La polul opus, se află stațiunea Mamaia. Aici prețurile pornesc de la 150 de lei de persoană. Însă, tarifele cresc în funcție de facilitățile pe care le oferă hotelul dar și de numărul de stele.

Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța de 1 Mai. Pe litoral, în acel weekend, au loc mai multe evenimente unde sunt așteptați zeci de mii de turiști. Cel mai „râvnit” festival pare a fi cel de la Costinești. Organizatorii așteaptă la 50.000 de participanți.

„Topul în privința prețurilor s-a schimbat în schimb. Costineștiul a trecut pe primul loc, începând de la 300-350 de lei de persoană pentru două nopți pentru acest weekend, dar urmează stațiunea Venus în sudul litoralului, în jur de 180 de lei de pornire de persoană pentru două nopți și pe locul trei de abia ajunge stațiunea Mamaia undeva la 150 de lei de persoană pachetul de două nopți”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare Asociația Patronală RESTO.

Turiștii mai pretențioși vor scoate din buzunar chiar și 500 de lei de persoană, asta dacă vor alege o unitate de cazare de cinci stele. Atât în sudul, cât și în nordul litoralului, prețurile la cazare cresc în funcție de facilitățile pe care le oferă hotelul, dar și de numărul de stele. Însă, operatorii din turism susțin că, cel puțin pentru această minivacanță, tarifele cele mai mari le vom găsi în sud.

„Prețurile de cazare pornesc de undeva de la 150 de lei și ajung undeva la 500 de lei, în funcție de unitatea de cazare și serviciile oferite”, a declarat Marinel Ilie, vicepreședinte Asociația Patronală Costinești.

„Prețurile au crescut un pic în raport cu inflația, în cuantum de 10-15%. O să pornească prețurile de la 80-100 de lei/noapte la unități de 2 stele și pot ajunge la 400-500 de lei la cele de patru stele pentru două persoane”, a declarat George Lică, președinte Asociația Patronală „Eforia Turistică”.

Și la Eforie cazarea pleacă de la 100 lei și poate ajunge și la 1.300 de lei pe noapte de persoană.

„Sunt care vin și se cazează la noi și fac doar 15 minute până la Costinești. Găsesc condiții extraordinar de bune. Acolo, într-adevăr va fi îmbulzeală. Undeva la 100 de lei camera, cam de acolo se pleacă și se ajunge și poate la 500 de lei, dar într-adevăr se oferă de banii ăia, în funcție de ofertă și de poziționarea ei în stațiune”, a declarat Ionuț Anghel, hotelier Eforie Nord.

„La Hotelul nostru tariful începe de la 143 euro la 179 de euro. Ca ocupare suntem 100%”, a declarat Diana Finică, recepționer hotel Eforie Nord.

Peste 100 de unități de cazare gata să-și primească oaspeții în minivacanța de 1 Mai. Multe dintre hoteluri au deja un grad de ocupare de 100%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233