dobroge.tv

Live

Nicolae Ciucă: Nu discutăm despre o supraimpozitare, ci despre impozitarea anumitor venituri. Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai

Nicolae Ciucă: Nu discutăm despre o supraimpozitare, ci despre impozitarea anumitor venituri. Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai
25 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Nicolae Ciucă a făcut câteva declaraţii, astăzi, la Iaşi, în ceea ce priveşte discuţiile din coaliţie privind o impozitare a veniturilor suplimentare.

”Nu avem nevoie să inducem motive de panică în rândul populaţiei că vor fi luate măsuri de austeritate. Săptămâna trecută, vineri, am precizat foarte clar (..) că în acest moment, pe masa Guvernului, analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul, fără să se facă referire la măsuri de îngheţare a salariilor, la altfel de măsuri care nu sunt motivate în acest moment.

Ţinând cont de faptul că niciodată nu am luat o decizie şi nu voi lua o decizie pe tot felul de mesaje care au fost transmise în spaţiul public, am nevoie de analize care să confirme concret situaţia şi modul în care să identificăm soluţii, am cerut să mi se prezinte de la Ministerul de Finanţe toate elementele care să stea la baza unei decizii. Dar deciziile vizează reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii, pe maşini, pe mobilier, cheltuieli care pot să mai aştepte şi să ne îndeplinim obiectivele de investiţii.

Este adevărat şi foarte onest vă spun că aseară am discutat şi am zis care sunt posibilităţile prin care putem să rezolvăm aceste măsuri şi sigur s-a discutat inclusiv despre o propunere, dar propunerea respectivă trebuie transpusă într-o măsură care se va concretiza într-o decizie, după ce avem toate documentele pe masă. Şi nu discutăm despre o supraimpozitare, ci despre impozitarea anumitor venituri”, a spus el, precizând că este vorba de cei care au salariile mai mari decât a preşedintelui ţării. Întrebat dacă s-a discutat şi despre privat, premierul a spus că nu s-a discutat această chestiune, potrivit news.ro.

Despre momentul în care ar urma să intre în vigoare aceste măsuri de austeritate, şeful Executivului a spus: ”Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai. 1 mai este săptămâna viitoare, nu avem cum să luăm această decizie până când Ministerul de Finanţe nu va prezenta o analiză clară”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233