dobroge.tv

Live

România are al doilea cel mai vechi parc auto din Europa: vârsta medie a mașinilor care circulă pe străzile noastre este de 16,9 ani

19 aprilie 2023
Publicitate

România poluează mai mult de la an la an dar cu toate acestea suntem la coada clasamentului poluatorilor din Europa. Una din explicații ar fi că avem al doilea cel mai vechi parc auto din comunitatea europeană. În plus, un studiu recent mai arată că vârsta medie a mașinilor care circulă pe străzile noastre este de aproape 17 ani.

Autorii studiului arată că, în medie, valoarea intensității emisiilor vehiculelor din țara noastră este de 96 grame de dioxid de carbon pe persoană/kilometru. Adică aproape 70% dintre emisiile poluante provin de la autovehicule.

Foarte interesant de observat este că gradul de utilizare al trenurilor a scăzut foarte mult între anii 2000 şi 2021 şi am putea observa că majoritatea pasagerilor s-a orientat de la tren către maşina personală”, a declarat Mihai Stoica, directorul executiv al Asociaţiei 2Celsius pentru hotnews.ro.

Aceeași analiză arată că România ocupă al doilea loc în ceea ce privește cel mai vechi parc auto din Europa.

„Ultima dată când verificasem, vechimea parcului auto era undeva la nivelul la 16,5 ani. Asta înseamnă că programe precum ‹‹Rabla››, care şi-a propus de-a lungul timpului o reînnoire a parcului auto, nu au funcţionat fără măsuri-suport”, a mai adăugat Mihai Stoica pentru sursa citată.

Din 2017 de când a fost eliminată taxa auto, România a importat în medie, anual 400.000 de mașini second-hand. Datele au fost prezentate în cadrul unui workshop numit „Zone cu emisii reduse în orașe”. Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiectului „Closing Gaps in the Passenger Transport Policy Framework” care este derulat în România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233