dobroge.tv

Live

Bărbatul reținut în Libia este din Constanţa. Ministerul de Externe: Românul nu a fost răpit

Bărbatul reținut în Libia este din Constanţa. Ministerul de Externe: Românul nu a fost răpit
15 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Bărbatul cu cetățenie română reținut de către autoritățile libiene este din Constanţa, a fost militar profesionist și a luptat în Afganistan. Românul lucra ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecţia personalului misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission). Acesta a fost arestat în data de 11 aprilie pe aeroportul din Mitiga (Tripoli) de către forțele speciale ale Ministerului de Interne din Libia, scrie adevarul.ro.

Românul a plecat în 2018 din Ministerul Apărării Naționale, iar de atunci este angajat la firme ce asigură securitatea în zone de conflict.

Ministerul de Externe a anunţat că românul nu a fost răpit

Deşi informaţiile iniţiale anunţau că bărbatul a fost răpit, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că acesta se află în custodia autorităţilor libiene din cauza unor neînţelegeri privind documentele de călătorie.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, au fost dispuse în regim de urgență măsuri specifice, în cooperare cu instituțiile partenere, pentru soluționarea rapidă a situației cetățeanului român aflat în custodia autorităților libiene, de îndată ce situația acestuia a fost cunoscută de autoritățile române. MAE menționează că, în conformitate cu datele obținute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) și al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetățeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecția personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităților libiene.

MAE precizează că Ambasada României în Libia (relocată la Tunis) se află în contact permanent cu autoritățile libiene, precum și cu reprezentanții misiunii EUBAM și Delegația UE la Tripoli și efectuează toate demersurile necesare pentru clarificarea situației cetățeanului român și eliberarea sa. MAE reamintește că, în conformitate cu Alerta de călătorie în vigoare pentru Libia (https://www.mae.ro/travel-alerts/2897), se recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară", au transmis reprezentanții MAE.

Sursă foto: libertatea.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233