dobroge.tv

Live

Sute de polițiști și pompieri vor fi la datorie cu ocazia Sărbătorilor Pascale

14 aprilie 2023
Publicitate

În acest weekend se sărbătorește Paștele Ortodox. Mai mult, în noapte de sâmbătă spre duminică are loc și Învierea Domnului. Și pentru că se așteaptă un număr mare de credincioși la principalele lăcașurile de cult din municipiul Constanța, polițiștii și pompierii vor fi și ei prezenți. De asemenea, oamenii trebuie să aibă grijă și de modul în care utilizează lumânările. Pompierii vin cu câteva recomandări.

În noaptea de Înviere, cel puțin la Arhiepiscopia Tomisului, sunt așteptați să ajungă mii de credincioși. Un aflux mare de oameni vor fi și la Biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie. Însă, pentru ca slujba să se desfășoare în siguranță, polițiștii vor fi la datorie.

IPJ Constanța va acționa cu o medie zilnică de peste 300 de lucrători de poliție. Ne vom preocupa de o prezență sporită în zona lăcașelor de cult, în zona unităților de alimentație publice care pot reprezenta un risc dintr-o anumită perspectivă pentru menținerea ordinii și siguranței publice”, a declarat cms. șef Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

De asemenea, credincioșii trebuie să utilizeze cu atenție lumânările și să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile. Și nu sunt singurele recomandări ale pompierilor.

  • în locuinţă, amplasarea lumânărilor şi a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanţă de perdele, materiale lemnoase sau electrocasnice;
  • lumânările sau candelele aprinse nu se lasă nesupravegheate, iar lumânările trebuie stinse pe perioada somnului;
  • nu se lasă lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor şi trebuie acordată o atenţie sporită persoanelor vârstnice (…), astfel încât să fie evitate situaţiile în care viaţa sau bunurile pot fi puse în pericol.

Pompierii constănțeni vor fi și ei prezenți în zona lăcașurilor de cult. Îi sfătuiesc pe oameni să-și parcheze mașina astfel încât să nu blocheze căile de acces spre biserică. Pompierii au demarat mai multe controale de prevenire a situațiilor de urgență în toate lăcașurile de cult unde se preconizează un număr mare de participanți.

ISU Dobrogea al județului Constanța are angrenate în proximitatea a 15 lăcașuri de cult de pe raza județului în care se preconizează un aflux mare de cetățeni, 13 echipe de primă intervenție și două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 32 de subofițeri, precum și 10 inspectori de prevenire”, a declarat col. Daniel Constantinescu, prim adjunct ISU „Dobrogea”.

De asemenea, pe linia de siguranță rutieră, va fi analizată permanent dinamica traficului și vor fi organizate acțiuni punctuale pentru eliminarea factorilor de risc.

Vom fi prezenți pe principalele artere care străbat județul Constanța, în mod special. Vorbim aici de DN39 care ne leagă de zona de sud a litoralului, DN22, DN2A Hârșova-Constanța care după cum știm sunt predispuse pentru aglomerări ale traficului rutier în această perioadă”, a mai declarat col. Daniel Constantinescu, prim adjunct ISU „Dobrogea”.

Pe principalele străzi în perioada sărbătorilor pascale și vor fi amplasate mai multe aparate radar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233