dobroge.tv

Live

Operatorii economici de pe litoral încă nu au intrat în posesia contractelor de închiriere a plajelor: „Haideți să fim optimiști. Mamaia va funcționa”

13 aprilie 2023
Publicitate

Sezonul estival bate la ușă, însă operatorii economici de pe litoral încă nu au intrat în posesia contractelor de închiriere a plajelor. Termenele pentru procedura de autorizate sunt mult prea mari, de aceea municipalitatea s-a gândit să încerce să scurteze aceste perioade ca măcar până la jumătatea lunii iunie agenții să poată da startul noului sezon.

Operatorii economici de pe litoral au tras un semnal de alarmă. Aceștia au cerut ca autoritățile locale să facă demersuri rapide în ceea ce privește avizele și actele necesare pentru ca sectoarele de plaje să fie funcționale în timp util în acest sezon estival. Municipalitatea spune că a luat deja primele măsuri, economisind 25 de zile din tot acest demers.

O să avem de trei ori pe zi ridicare de documente de la City Mall și partajarea documentației referitoare la plaje. Vor veni direct la Serviciul de Urbanism. Doi sau trei funcționari vor fi dedicați doar pentru aceste situații, iar pentru traseul de semnături, arhitectul șef împreună cu mine ne vom organiza încât să le scoatem foarte foarte repede”, a declarat George Măndilă, consilier al primarului.

Dacă nu luăm niște măsuri speciale vom avea plajele amenajate abia la toamnă când nu va mai interesa pe nimeni. Cheia este comunicarea și disciplina Noi suntem dispuși să facem absolut tot ce ține de noi pentru că înțelegem prioritatea de a avea plajele bune de primit turiști”, a declarat Dan Petre Leu, arhitect șef.

Agenții economici își doresc ca timpul să fie de partea lor, altfel nu-și vor putea amenaja beach-baruri pe plajă, ceea ce înseamnă că nu vor avea nici clienți.

Trebuie să ținem cont de faptul că nu toate plajele sunt expirate, sunt anumite sectoare care au deja beach-baruri, au toate facilitățile incluse. Sunt hoteluri care oferă aceste facilități. Haideți să privim și cealaltă jumătate a paharului și să fim cu toții optimiști. Mamaia va funcționa”, a declarat Sebastian Puznava, membru Patronatul Marea Mamaia Constanța.

Ne vom face beach-barurile demontabile. Dacă până acum era provizorii, acum toată lumea își va da comandă pentru că știm la ce să ne așteptăm. Acum drumul e bătătorit. Peste doi ani se va repeta aceeași poveste în care suntem astăzi, doar că sperăm să nu se mai întârzie ca până acum. Licitațiile să se întâmple în toamnă, nu primăvara înainte de sezon, ca acum”, a declarat Ioan Picu, membru Patronatul Marea Mamaia Constanța.

Primul pas a fost făcut. Viitorul sezonului estival depinde și de hotărârea altor instituții.

Această discuție purtată cu Primăria, trebuie s-o purtăm urgent și cu Apele Române, cu cei de la Mediu și alte instituții care vor emite efectiv avize în urma cererii pentru certificatul de urbanism”, a declarat Adrian Dinu, membru Patronatul Marea Mamaia Constanța.

Dacă se va găsi înțelegere pentru operatorii economici, plajele ar putea să fie gata la data de 15 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233