dobroge.tv

Live

Costinești, epava litoralului românesc? Ministrul Turismului a rămas șocat de ce a găsit în stațiune, în urma unui control: „Situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”

12 aprilie 2023
Publicitate

Clădiri dărăpănate, chioşcuri abandonate, camere de cazare aflate în ruină - peisajul e deplorabil. Stațiunea riscă să fie retrasă din clasificarea turistică. Este vorba de Costinești. Ministrul Turismului a făcut un control fulger și a rămas șocat de cum arată stațiunea. A aflat de la primar că toată zona în ruină aparţine Biroului de Turism pentru Tineret, adică tot statului.

Reporter: Cam cât durează să deschideţi aici?

Muncitor: Nu ştiu.. două săptămâni.

Reporter: În două săptămâni e gata?

Muncitor: Gata, da.

În jumătate din staţiunea tineretului doar doi muncitori lucrează. Repară şi cârpesc un chioşc şi speră ca la 1 Mai să fie gata. În rest, este liniște. Zona de sud din Costineşti, este un loc abandonat.

Dacă ne referim la acele construcții, nu știu cât de legale or fi ele, de pe aleile din stațiunea Tineretului, Costinești, care sunt practic sunt lipite una de cealaltă, din punctul meu de vedere creează oricând premisele unui nou Colectiv. Ferească Dumnezeu de un incendiu”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Ministrul Turismului a vizitat stațiunea la sfârșitul lunii trecut. A rămas uimit când a văzut atât de multe unități de cazare în stare avansată de degradare.

La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor. Așa ceva nu admitem în România!”, a transmis ministrul printr-un comunicat.

Primarul comunei Costinești a fost chemat la minister ca să dea socoteală. El a explicat că peste 80% din stațiune aparține Biroului de Turism pentru Tineret, mai exact ministerului Tineretului și Familiei.

„Ei nu ştiau că această bază e la alt minister. Mi se pare... mi se pare şi mie şocant. Spre surprinderea domnului ministru care nu ştia de zonă, este administrată de către alt minister. Acum suntem stat, stat, stat şi-acum începem să ne certăm între noi. Aici e administrată de Ministerul Tineretului şi Familiei”, a declarat Dumitru Jeanu, primar Costineşti.

„Din punct de vedere a legii trebuie respectate condiții minimale pentru clasificare. În lege nu se vorbește de proprietar. Toți au aceeași datorie raportat la lege”, a mai declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

La scurt timp după vizita ministrului, la Costineşti au fost trimişi inspectori din Corpul de Control. Multe hoteluri și unitățile de alimentație publică din Costinești riscă să îşi piardă clasificarea sau să nu primească autorizație de funcționare, dacă nu își remediază deficiențele înainte de deschiderea sezonului estival.

Dar acum, să arătăm cu degetul, după 30 de ani... Vedeţi că astea nu sunt lăsate de ieri, de un an-doi, 97, 98, 99% au fost de-aici, din BTT. Până la urmă s-a încercat o privatizare eşuată, aici şi vă daţi seama că trenează de ani de zile.Oricum, sunt 82 sau 89 de litigii - am aflat şi eu ieri”, a mai declarat Dumitru Jeanu, primar Costineşti.

Câteva zeci de mii de turiști sunt așteptați în perioada în minivacanţă de 1 mai la Costinești la un festival de muzică trap pe plajă. Instituțiile de control de pe litoral au fost notificate de ministerul Antreprenoriatului și Turismului ca de săptămâna viitoare să facă verificări în stațiunea tineretului și, după caz, să dispună măsurile legale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233