dobroge.tv

Live

Preț "surpriză" la miel. De teamă că nu vor reuși să-și vândă marfa, fermierii au decis să nu mărească preţul la carne: ''Majoritatea caută pulpe sau jumătăți. E mai ieftin''

10 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cea mai importantă sărbătoare a creștin ortodocșilor este despre lumină, pace, familie dar și despre bucatele pe care le punem pe masa de Paște. Fie că vorbim despre friptură de miel, drob, ouă roșii sau cozonac, toate acestea ne fac sărbătorile mai…delicioase dar în același timp pot să ne afecteze sănătatea. Prin Campania “paște sănătos”, Dobrogea TV vă arată care sunt cele mai bune metode de a mânca fără să facți excese, de unde puteți cumpăra carne de miel proaspătă și ieftină dar și rețete pentru un cozonac delicios. Astăzi, Elenis Halep și Mitică Raftu au fost prin piețele constănțene și vă arată unde găsiți cel mai bun raport calitate preț la carnea de miel.

Vești bune pentru constănțenii care au renunțat la idea de a mai avea pe masa de Paște carne de miel. Prețul celui mai râvnit produs de sărbătorile Pascale este la fel ca anul trecut. Și vorbim în piețe și nu la poarta fermei. Există și alternative mai ieftine. Pulpa, organele și coastele se vând separat și la un preț mult mai mic. De teamă că nu vor reuși să-și vândă mieii, anul acesta, fermierii au făcut o concesiune: nu vor majora prețul la carne. Surprinzător, pe tarabe mielul se vinde cu 45 de lei kg, același tarif ca și anul trecut.

"Se negociază prețul. Am decis toți fermierii să lăsăm la preț să poată toată lumea să cumpere pentru că le e greu cu salariile", a spus Nicu LAMBRU, comerciant.

Un miel care are aproximativ 15 kg se vinde cu 600 lei, însă oamenii au și alte alternative. Comercianții vând animalul și pe bucăți.

"Majoritatea caută pulpe sau jumătăți. E mai ieftin, vor doar să treacă masa pascală", a spus Nicu LAMBRU, comerciant.

"Sunt care vor întreg, jumătate, ori o bucată de pulpă, ori o pulpiță", a spus Daniel, comerciant.

Cei care nu vor sau nu-și permit să cumpere un miel întreg, pot lua câteva bucăți, iar aici prețul se schimbă. Comercianții vând și cu 40 lei kg.

Chiar dacă au venit cu prețuri mici, comercianții spun că anul acesta constănțenii nu se îmbulzesc să cumpere carne de miel.

"Față de anul trecut e mai slab, e mai liniște", a spus Nicu LAMBRU, comerciant.

"Cam slăbuț acum la început, dar vedem ce-o fi săptămâna asta", a spus Daniel, comerciant.

Din cauza veniturilor mici, dar și a scumpirilor din ultima perioadă, constănțenii susțin că pentru masa de Paște vor cumpăra doar strictul necesar.

"Destul de mari prețurile. Luăm o pulpă de spate de o fripturică și atât"

"Mai așteptăm să se mai subțieze, o să iau jumătate, că e și o rațiune economică în spatele oricărei mișcări, nu?"

"Numai pentru friptură vrem și n-are rost să luăm mai mult dacă numai friptură mâncăm"

Anul acesta carnea de miel de vinde în piețe între 40 și 45 de lei kg, însă pentru constănțenii insistenți, comercianții sunt dispuși să lase și mai mult din preț. Unii, mai norocoși, au cumpărat carne de miel și cu 38 lei/kg.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233