dobroge.tv

Live

Percheziții la o agenție de turism din Constanța: două femei au înșelat mai multe persoane care au achiziționat vacanțe exotice. GALERIE FOTO

Percheziții la o agenție de turism din Constanța: două femei au înșelat mai multe persoane care au achiziționat vacanțe exotice. GALERIE FOTO
06 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Miercuri, 5 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziții domiciliare, în județele Constanța și Alba, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie - mai 2020, o femeie, de 33 de ani, angajata unei agenții de turism din municipiul Constanța, și o femeie, de 37 de ani, director al aceleiași agenții de turism, ar fi indus în eroare nouă persoane vătămate, care au achiziționat servicii de turism cu destinații exotice, în sumă totală de aproximativ 16.000 de euro și peste 9.000 de lei.

În contextul pandemiei generate de virusul Sars-Cov-2 excursiile fiind amânate, cele două femei ar fi încasat sumele respective, reprezentând achiziționarea de servicii de turism cu destinații exotice, de la cele nouă persoane vătămate, și le-ar fi eliberat acestora o factură fiscală „contravaloare voucher”, asigurându-le că vor putea utiliza acele sume de bani pe viitor.

Din cercetări a reieșit că cele două femei ar fi reținut pentru sine sumele respective de bani, pe care compania aeriană de transport le restituise și care ar fi trebuit înapoiate persoanelor vătămate, care au fost, astfel, prejudiciate.

La data de 5 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziții domiciliare, două în județul Constanța și două în județul Alba.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri cu valoare probatorie, un terminal mobil, precum și alte bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.


Sursă foto: IPJ Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233